fbpx
Nieuws
‘Nederland grootste groeier in zonne-energie’

De groei van zonne-energie gaat veel sneller dan werd voorspeld. Zonne-energiebedrijven zijn positief over toekomst.

 

 

Dit blijkt uit het Nationale Solar Trendrapport, een onderzoek dat gedaan is aan de vooravond van Solar Solutions, een vakbeurs voor zonne-energie die op 16 en 17 april gehouden wordt in Expo Haarlemmermeer.

 

Zonnepanelen, zonnecollectoren, omvormers, montagesystemen en opslagsystemen worden op grote schaal geïnstalleerd in Nederland, en innovaties nemen een vlucht, zo zegt het rapport. Buitenlandse bedrijven worden in toenemende mate actief op de Nederlandse markt. In 2013 zijn evenveel zonnepanelen geïnstalleerd als in alle voorgaande jaren gezamenlijk. De Europese branchevereniging spreekt van een ‘aardverschuiving’ voor Nederland. Uit het Nationale Solar Trendrapport blijkt dat 80% van de zonne-energie bedrijven ‘positieve’ tot ‘zeer positieve’ verwachtingen heeft voor 2014. Dit leidt tot kansen voor installatiebedrijven.

 

Betere prijs-kwaliteit

De snelle technologische ontwikkelingen in de solar sector zorgen voor steeds hogere opbrengsten bij gelijkblijvende of zelfs licht dalende prijzen, zo zegt het rapport, dat op 16 april gepresenteerd wordt. “Innovaties op het gebied van opslagsystemen brengen compleet zelfvoorzienende woningen binnen afzienbare tijd binnen ieders budget. De doorontwikkeling van dunne-film cellen zal de zonnerevolutie een enorme versnelling geven door het mogelijk maken van mooie, esthetische en geïntegreerde oplossingen.”

 

Vakbeurs

Solar Solutions wordt op 16 en 17 april in Expo Haarlemmermeer gehouden. Naast meer dan 100 stands, kunnen de bezoekers ook gratis deelnemen aan diverse workshops. Klik hier voor programma, klik hier voor kaarten. De organisatie verwacht ongeveer 6000 bezoekers.

Woensdagavond 16 april worden de Solar Awards uitgereikt. De Solar Innovation Award voor beste innovatie en de Solar Marketing Award voor het bedrijf met de beste en meest vernieuwende campagne. Uneto-VNI-vice-voorzitter Claudia Reiner en marketinggoeroe Eugene Roorda reiken de prijzen uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.