fbpx
Nieuws

Fabrikant van verwarmingstoestellen Nefit scoort met de productie van boilers en warmtepompen goed bij installateurs. Dat blijkt uit het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek onder w-installateurs van marktonderzoeksbureau BouwKennis. Aan de hand van twaalf aspecten wordt gepeild hoe tevreden installateurs zijn over de belangrijkste fabrikanten van w-installaties. In de lijst die opgesteld is op basis van de hoogste cijfers bezet Nefit plek 1 (boilers) en 2 (warmtepompen). Zij worden op de voet gevolgd door de cv-ketels van Intergas Verwarming.

Top 5

De top 5 van fabrikanten wordt gecompleteerd door Vaillant (cv-ketels) en VSH (leidingsystemen). Zoals onderstaand overzicht laat zien, werd de koppositie de afgelopen jaren nog gedomineerd door cv-ketelfabrikanten. In vergelijking met vorig jaar kent de top-5 in totaal drie nieuwe gezichten.

Bouwkennis

Rensa best scorende groothandel

Onder W-installateurs is ook de tevredenheid over technische groothandels onderzocht. Hieruit blijkt dat de ondervraagden voor het derde jaar op rij het meest tevreden zijn over Rensa. Technische Unie staat dit jaar wederom op de tweede plek, gevolgd door Solar. Daarbij wordt vermeld dat de verschillen tussen de nummers 1 en 2 miniem zijn.

Twaalf aspecten

De klanttevredenheid wordt door BouwKennis gemeten aan de hand van de volgende twaalf aspecten: prijs, kwaliteit, professionaliteit, innovativiteit, duidelijkheid van de documentatie, advies van de vertegenwoordiger, betrouwbaarheid, nakomen van afspraken, klantvriendelijkheid, service/klachtafhandeling, meedenken met de klant en levertijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.