fbpx
Nieuws

Nefit sleutelt aan TopLine-toestellen

Nefit komt deze maand met nieuwe versies van haar TopLine toestellen voor de hogere vermogens. De TopLine HR 70 II en TopLine HR 100 II zijn nu ook voorzien van een energiebesparende A-label cv-pomp, en voldoen daarmee aan de nieuwe Europese ErP-richtlijn die in september 2015 van kracht wordt. Klik hier voor alle voorkomende vragen ErP en de labeling van cv-ketels.

Gassamenstelling

De ketels van Nefit zijn bovendien klaargemaakt voor mogelijke wijzigingen in de gassamenstelling of gassoort, zoals biogas. De verwachting is dat vanaf 2020 de bandbreedte van de gassamenstelling verruimd wordt. Dit heeft gevolgen voor de verbrandingseigenschappen van toestellen.

Rookgas

De nieuwe toestellen zijn gekeurd voor toepassing in systemen waarbij de rookgassen met overdruk collectief worden afgevoerd. Dit betekent dat de ketels kunnen worden aangesloten op bestaande kanalen met kleine diameters, en grotere lengtes (hoogbouw). Het vervangen van rookgasafvoeren bij gestapelde bouw, vormt een belangrijke uitdaging voor de markt.

 

Cascade

Nefit heeft een voor de Topline HR II serie een configurator geïntroduceerd, waarmee een cascadesysteem kan worden samengesteld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.