fbpx
Nieuws

Nefit stapt ook in bodemwarmtepomp

Nefit Bosch breidt haar warmtepompprogramma verder uit. Naast het lucht/water-programma EnviLine komt onder de naam van moederbedrijf Bosch een serie warmtepompen met bodembron. De Compress-serie wordt eind van het jaar verwacht. Ook nieuw is een ventilatiewarmtepomp voor all-electric-toepassing.

De Bosch Compress 6000 LWM is een grondbronwarmtepomp voor de woningbouw en utiliteit met een vermogensrange tussen 4,5 tot 17 kW. De COP is 5,8 en de CV-aanvoertemperaturen tot 62°C. Deze volledig gasloze oplossing is leverbaar in varianten met en zonder geïntegreerde warmwatervoorraad. Optioneel kan de warmtepomp worden uitgebreid met een koelunit. Het systeem is geschikt voor smart grid. De Bosch Compress 7000 LWM heeft een vermogensrange van 20 tot 80 kW, en leent zich meer voor de gestapelde bouw en utiliteit. De COP tot 4,95, met een SCOP van 5,54, de CV-aanvoertemperatuur 68°C en energielabel A+++. De warmtepompen kan cascade vermogens tot 400 kW leveren. Hierdoor kan een vermogen van 160 kW worden gerealiseerd op iets meer dan een vierkante meter. Met de warmtepompen worden pilots in Nederland gedraaid.

All-electric ventilatiewarmtepomp

Het concern komt ook met een nieuwe ventilatiewarmtepomp. Nefit heeft hiervoor al de VentiLine op de markt. De Bosch Compress 3000 EAW van Bosch is een alles-in-één oplossing die verder gaat dan de hybride VentiLine, die samenwerkt met een HR-ketel. Het vermogen van het Compress toestel is 1,55 kW met daar bovenop een elektrisch verwarmingselement van 9kW. De SCOP is 4,08 en het energielabel A++ / A. De alles-in-een warmtepomp heeft een geïntegreerde warmwatervoorraad van 235 liter. Het ontbreken van een buitenunit, de kleine footprint van 60 x 60 cm, en een laag geluidsniveau maken het systeem geschikt voor de renovatie van kleine appartementen en voor NOM-woningen. De Compress 3000 EAW werd als demo getoond op de afgelopen BouwBeurs. Het is ook nog niet bekend wanneer het toestel op de markt komt. Later dit jaar komt Bosch ook nog met nieuwe elektrische warmwatertoestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.