Nieuws

Terpstra laakt ‘klimaatextremisme’

4

Nederland moet zich druk maken om technisch haalbare doelstellingen en laaghangend fruit, zoals waterzijdig inregelen.

Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra haalt in een column uit naar partijen die de discussie rondom het Klimaatakkoord vooral aangrijpen om scherpe standpunten in te nemen.

Draagvlak

De voorman van de installateurskoepel ergert zich aan partijen die “doordacht klimaatbeleid afdoen als geldklopperij of alléén genoegen nemen met de meest drastische maatregelen.” Er is volgens Terpstra voldoende draagvlak voor ambitieuze en realistische klimaatplannen die haalbaar en betaalbaar zijn. Als voorbeeld noemt Terpstra het waterzijdig inregelen van bestaande CV-installaties. Volgens Terpstra kan door alle bestaande installaties in balans te brengen, in combinatie met beproefde duurzame technieken zoals warmtepompen en warmtenetten voor de nieuwbouw, het leeuwendeel van de CO2-doelstellingen voor de woningbouw voor 2030 al in orde worden gemaakt.  “Als vertegenwoordiger van de Nederlandse installatiebranche irriteert het me wanneer de technische haalbaarheid van de energietransitie in twijfel wordt getrokken.”

Luchtfietserij

Terpstra: “Ik heb mijn hoop gevestigd op politici die kiezers niet bang maken, maar uitvoerbare oplossingen voorstellen. Op partijen die stevige keuzes maken, maar ook de concurrentiepositie van het bedrijfsleven in het oog houden. Op lijsttrekkers die niet voor luchtfietserij kiezen, maar voor concrete maatregelen.”

Lees hier de volledige column van de Techniek Nederland voorzitter.

4 reacties op “Terpstra laakt ‘klimaatextremisme’

 1. Rene schreef:

  Erg triest dat Dhr. Terpstra het aan durft te halen dat waterzijdig inregelen een groot deel van de CO2 uitstoot kan verminderen.
  Hij zegt dus met andere woorden dat de (voorbeeld) bedrijven die bij hen aangesloten zijn hun werk nooit goed hebben gedaan.
  Elke echte installateur weet al meer dan 20 jaar dat waterzijdig inregelen 1 van de belangrijkste dingen is voor een goed werkende installatie.

 2. Jos schreef:

  Maak je niet druk Rene ! , Dhr Terpstra is een bestuurder ,geen installateur ,kijkt een beetje mee ,hoort wat ,zegt wat , Dhr Terpstra kan nog veel van je leren .

 3. Eolffers schreef:

  Ik heb bij groten en kleine installateurs gewerkt en daar werd altijd de installatie na het onderhoud gekeken of de instellingen nog goed waren zo niet dan stelde wij die bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.