fbpx
Nieuws
Nieuw getuigenverhoor in koolmonoxide-zaak

Er komen nieuwe getuigenverhoren inzake de koolmonoxidevergiftiging in Meppel, waarvoor twee installatiebedrijven zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

 

 

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de twee bedrijven als uitvoerder en toezichthouder schuldig aan de vergifitiging in 2010; hen wordt dood door schuld ten laste gelegd. Een 23-jarige man en zijn vriendin kwamen om door een ondeugdelijke loszittende rookgasafvoer in een huurwoning.

 

Meer informatie nodig

De rechtbank kan nog niet vaststellen wie als laatste aan de verkeerd afgestelde en gerepareerde cv-ketel heeft gezeten. De advocaten van de installatiebedrijven wijzen bovendien ook naar de woningverhuurder en het bouwbedrijf als (mede)verantwoordelijke, omdat de ventilatieschacht om de rookgasafvoer ondeugdelijk zou zijn. Dit meldt RTV Drenthe op haar site. Door gebrekkige ventilatie van die schacht konden de giftige gassen in de woning komen, blijkt het de rapporten die de VROM-inspectie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft opgesteld na het dodelijke ongeval in 2010. Door de nieuwe getuigenverhoren loopt de zaak opnieuw vertraging op. Woningbouwcorporatie Woonconcept heeft een claim van enkele tonnen bij installateur Loodsluis neergelegd. Deze wijst de claim af. In oktober van dit jaar wordt naar verwachting de strafzaak hervat.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.