fbpx
Nieuws

Flamco verkast naar Almere

Nieuwbouw Flamco

Flamco, producent van expansievaten, vuilafscheiders en ontluchters, verhuist volgend jaar van Bunschoten naar een nieuwbouwlocatie in Almere.

De eerste paal voor het nieuwe gebouw van ruim 30.000 m2 is inmiddels geslagen en Flamco verwacht er in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn intrek te nemen. Een feestelijke start bouw, die voor komende vrijdag gepland stond, gaat vanwege de coronacrisis niet door.

Op de nieuwe locatie langs de snelweg A27 komen de kantoren, een distributiecentrum én de productie van expansievaten. De productielocatie in Wijhe in Overijssel, waar andere Flamco-producten worden gefabriceerd, verhuist niet mee. In het nieuwe pand komt ook een opleidingscentrum voor installateurs, adviesbureaus en projectontwikkelaars.

Extra productielijn

De verhuizing vindt plaats in fases. Eerst gaat het kantoorpersoneel over, en de logistiek. Dan wordt een nieuwe productielijn voor expansievaten in gebruik genomen, om tenslotte de drie bestaande productielijnen uit Bunschoten over te brengen naar Almere. Het is de bedoeling dat ook al het personeel meegaat.

Het nieuwe gebouw moet een duurzaam visitekaartje worden voor het bedrijf. Flamco zet in op een BREEAM-Outstanding label, laat moederbedrijf Aalberts weten. Dat wordt onder meer bereikt door het gebruiken van de productiewarmte voor de verwarming van het pand, zegt Diem Kemper, marketingdirecteur van Flamco tegen Omroep Flevoland.

1 reactie op “Flamco verkast naar Almere

  1. André Hoedelmans schreef:

    Ontvang graag uitvoerige documentatie. Ben zeer geïnteresseerd in uw producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.