fbpx
Nieuws

Nieuwe bestemming voor waterpompstation

Nieuwe bestemming voor waterpompstation

Het monumentale drinkwaterpompstation in Schiedam is vorige week door de gemeente overgedragen aan BOEi, een stichting die zich bezighoudt met het herbestemmen van monumenten.

 

Sinds 1922

Het waterpompstation werd in 1922 in werking gesteld om Schiedam van drinkwater te voorzien. In 2002 werd het pand aangewezen als rijksmonument. BOEi gaat nu kijken hoe het pand het beste herbestemd kan worden.

 

Nieuwe invulling

Wethouder Alexander van Steenderen van de gemeente Schiedam: “We zijn blij dat het pand nu overgedragen kan worden. We hebben er alle vertrouwen in dat BOEi ervoor zorgt dat het historische karakter van dit bijzondere gebouw behouden blijft en door hen wordt komende jaren gewerkt aan een nieuwe invulling van het pand.” 

 

In eigen onderhoud voorzien

Welke functie het pompstation krijgt, is nog niet bekend. Het moet in ieder geval recht doen aan de cultuurhistorische waarde van het pand en voor voldoende inkomsten zorgen om in het eigen onderhoud te kunnen voorzien. De machines die nog in het station aanwezig zijn, blijven staan.

 

Foto’s en documentaire

Van 17 tot en met 26 oktober is in het waterpompstation een fototentoonstelling van Jan van der Ploeg genaamd ‘Werkers van Schiedam’ te zien. Dan wordt er ook een documentaire getoond over het waterpompstation.

 

Het Pompstation from Hugo Goudswaard on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.