fbpx
Nieuws

Nieuwe marktplaats voor installatiebedrijven

Branchevereniging Techniek Nederland start de website Installatiebedrijfkopen.nl. Op deze digitale marktplaats kunnen vraag en aanbod van installatiebedrijven elkaar treffen.

De branche ontbeert al enige tijd een bemiddelingsplatform voor met name de mkb-bedrijven., terwijl daar juist veel beweging is rondom vraag en aanbod van bedrijven. Met installatiebedrijfkopen.nl wil Techniek Nederland vraag en aanbod bij elkaar brengen. “De markt is sterk in beweging”, zegt Laurens de Vrijer, teamleider advies van de branchevereniging. “We zien dat een deel van de mkb-bedrijven (nog) geen bedrijfsopvolger heeft in de familie of directe omgeving. Daarnaast zijn ook veel installateurs op zoek naar mogelijkheden om te groeien of goede monteurs aan zich te binden.” Techniek Nederland krijgt regelmatig vragen van leden om een rol te spelen bij aan- en verkoop van bedrijven. Bij de branchevereniging zijn ongeveer 5000 installatiebedrijven in Nederland aangesloten.

Vraagzijde verandert

Naast het opvolgingsvraagstuk, en de grote behoefte aan goed gekwalificeerde medewerkers, zijn veel installatiebedrijven ook op zoek naar bedrijven die in de etalage komen. Zo zien we dat installateurs hun aanbod uit willen breiden door bijvoorbeeld totaalinstallateur te worden. Ook zijn er bedrijven die zich technisch willen specialiseren, of het werkgebied uit willen breiden om een serviceorganisatie efficiënt te kunnen inzetten.

Lees hier de Installatie.nl-overnametrends en een link naar een speciale strategiespecial.

Op Installatiebedrijfkopen.nl staan nu enkele advertenties. Techniek Nederland verwacht dat het aanbod gaat toenemen. Het plaatsen van een advertentie is kosteloos, en gebeurt volledig anoniem. Niet-leden van de branchevereniging moeten wel een vergoeding betalen voor zogeheten ‘te koop gevraagd’-advertenties.

De brancheorganisatie faciliteert het nieuwe platform, maar is niet inhoudelijk betrokken bij de onderhandelingen of het sluiten van een deal. Techniek Nederland kan wel bemiddelen in het betrekken van goede adviseurs in dit proces. De Vrijer: ‘Het systeem gaat vertrouwelijk om met de informatie. In de advertentie zijn de bedrijfsnaam en de adresgegevens niet te zien.’

1 reactie op “Nieuwe marktplaats voor installatiebedrijven

  1. Jaap schreef:

    De website lijkt al uit de lucht… Zou dit komen door een stortvloed aan kopers of verkopers?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.