fbpx
Nieuws

Nieuwe Nest ook voor OpenTherm

Nest introduceert een verbeterde versie van haar slimme thermostaat. De nieuwe versie heeft een verbeterde ondersteuning, warmwaterbediening op afstand en is compatibel met OpenTherm verwarmingssystemen.

OpenTherm

Nieuw is dat Nest nu gebruik maakt van het OpenTherm-protocol, dat tweewegcommunicatie tussen cv-ketels en de thermostaat mogelijk maakt. Hierdoor kan de thermostaat nu een modulerend cv-toestel aansturen. De eerste versies van de thermostaat kon enkel op basis van aan/uit functioneren. Met OpenTherm communicatie kan meer energie worden bespaard en wordt de levensduur van de cv-ketel verlengd. Indien de installatie goed is ingeregeld wordt er bovendien een hoger comfortniveau bereikt.

Warm water

De derde generatie Nest Thermostat kan nu ook de boiler aansturen. Het warmwaterschema kan vanaf een telefoon of de Nest Thermostat worden aangepast. Auto-Afwezig werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er meer dan twee dagen niemand thuis is.

Design

Naast de functies is ook het design aangepast: de nieuwe thermostaat is slanker en heeft een 40% groter scherm met hoge resolutie. Dankzij een bewegingsdetector springt het scherm aan zodra er iemand in de buurt is.

Nest pro

De Nest is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €249,-. Nest adviseert voor de installatie van de thermostaat een ‘Nest pro’ in te schakelen. Deze zijn te vinden via de site van Nest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.