fbpx
Nieuws

Nieuwe technische vakbeurs in RAI

Er komt volgend voorjaar een nieuwe vakbeurs voor de uitvoerende bouw en techniek. Vabotech wordt 7, 8 en 9 april in de RAI in Amsterdam gehouden. Vabotech is een samenvoeging van Vakbeurs Bouw en Techniek.

Vabotech richt zich op de volledige breedte van de bouwkolom. Van uitvoerende bouw, afbouw tot installatietechniek, elektrotechniek en gebouwautomatisering. De nieuwe speler in het beurzenlandschap wil een plek veroveren wanneer de rook van de coronacrisis is opgetrokken en het ‘nieuwe normaal’ vorm gaat krijgen. Aan het roer van Vabotech staat Patrick Schilte, die een aantal edities verantwoordelijk was voor de VSK in Utrecht. De Jaarbeurs nam vorig jaar afscheid van de ervaren beursmanager.

Bouw en installatie bij elkaar

Schilte mikt met Vabotech qua bezoek op bedrijfseigenaren en medewerkers van bedrijven in de volledige breedte van de bouwkolom.  “De bouw en technieksector komen steeds meer bij elkaar. De vakbeurzen worden nog steeds per doelgroep georganiseerd. “Waarom komen de uitvoerende bouw en techniek (installatie en elektrotechniek) niet in één vakbeurs samen? De vraag hiernaar is groot, maar het is er nog niet.”

In het huidige landelijke beurslandschap is er gemiddeld genomen een scheiding tussen opdrachtgevende/adviserende bedrijven, uitvoerende bouw, afbouw en installatietechniek. Ook binnen de installatietechniek is het altijd lastig gebleken om de elektro en de werktuigbouwkundige techniek met elkaar te verbinden.

Zaterdagopening

Verschil met de traditionele vakbeurzen is dat Vabotech ook een zaterdag geopend is. Een bewuste keus, zegt Schilte. “Dan heeft iedereen die gemotiveerd is een vakbeurs te bezoeken volop de gelegenheid, ook buiten de werkuren.”

Patrick Schilte: “Mijn missie is dat mensen die werkzaam zijn in bouw en techniek trots zijn op hun werk. Dat ze ambassadeurs zijn om andere mensen enthousiast te maken om in onze sector te gaan werken. De afgelopen tijd hebben we elkaar natuurlijk ook veel te weinig ontmoet. Ik geloof dat in een steeds meer digitaal tijdperk vraag en aanbod nog altijd het beste tot stand komt tussen mensen. Met elkaar zaken doen en trots zijn op ons vakgebied: Daar staat Vabotech dan ook voor.”

Vabotech wil meerdere hallen van de RAI vullen. Naast het aanbod van fabrikanten van techniek, groothandelaren, maar ook aanbieders van bestelauto’s, bedrijfskleding en gereedschappen, is er ook veel ruimte voor kennisdeling in theaters, vakwedstrijden en gezelligheid.

Vabotech wordt georganiseerd onder de vlag van United Construction Fairs uit Ede.

2 reacties op “Nieuwe technische vakbeurs in RAI

  1. Marjolein schreef:

    Top! Heel veel succes gewenst!!

  2. Derstroy schreef:

    Mooi. Lekker groot dus ook veel te zien en te leren dus… maar wat ook belangrijk is … is er bier en vet??? We zijn tenstotte… bouwvakkers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.