fbpx
Nieuws

Nieuwe ventilatie-wtw’s van Wolf

Opnieuw nieuwe balansventilatietoestellen met warmteterugwinning. Wolf komt met nieuwe CWL-2 woonhuisventilatie-units. De CWL-2 is verkrijgbaar in twee maten met een luchtvermogen van 325m³/h en 400 m³/h en een warmteterugwinningrendement tot 99 procent.

Volumestroom

Een geoptimaliseerd aerodynamisch binnenwerk met de meest innovatieve componenten zorgt voor een extreem stille werking, zelfs bij hoge snelheden. Het nieuwe “Constant-Flow”-regelsysteem met actuele volumestroommeting maakt een constant luchtvolume door middel van een waaieranemometer mogelijk en zorgt zo voor de juiste hoeveelheid verse lucht, op elk moment en in elke situatie. In combinatie met intelligente producten voor verwarming en koeling, bijvoorbeeld met de nieuwe CHA-monoblock warmtepomp, wordt gezorgd voor meer comfort en een gezond binnenklimaat.

Bypass

Het toestel heeft net als de andere types uit de CWL-serie een volautomatische bypass en een vorstbeveiliging met in het apparaat geïntegreerde voorverwarmingsbatterij. Ook is een versie met een vochtherstellende enthalpie-warmtewisselaar beschikbaar.

Filterreiniging

Het apparaat is voorzien van een kleurentouchscreen, met weergave voor filterreiniging of vervanging. De digitale stapsgewijze instructie leidt de monteur door de installatie. Bij de CWL-2 zijn diverse aansluitmogelijkheden beschikbaar, zoals de WOLF bedienmodule BM-2 en verschillende sensoren voor vraaggerichte ventilatie, zoals CO2 in de ruimte of luchtvochtigheid in het kanaal. De filterklasse ISO Grof 60% (G4) is standaard in het apparaat ingebouwd, ePM1 50% (F7) is als optionele accessoire verkrijgbaar.

Bedienmodule

De CWL-2 woonhuisventilatie-unit kan worden gecombineerde met de warmtpompsystemen van Wolf. Daarvoor is er één enkele bedienmodule met behulp van de WOLF Smartset-app (of portal). Met de WOLF LinkHome interfacemodule en het Smartset portaal kunnen de systemen te allen tijde via het internet gemonitord en geoptimaliseerd worden.

5 reacties op “Nieuwe ventilatie-wtw’s van Wolf

 1. iemand@msn.nl schreef:

  Dit is gewoon de Flair van Brink, al 1,5 via onze groothandel te leveren. Van een technische website verwacht je enige duiding, niet dat ze net doen of er iets compleets nieuws is bedacht. Brink en Wolff hebben dezelfde Duitse moeder. Maar dat zal allemaal wel onbekend zijn bij deze schrijvers.

 2. MarkS90 schreef:

  Lekker zo’n ding de hele dag die hangt te draaien. Hoeveel stroom kost dat want daar hoor je niemand over. Wat wordt hiermee bereikt als je door energieterugwinning minder gas verstookt maar wel meer stroom verbruikt …

 3. Patrick Desmyter schreef:

  vermoedelijk rekent Marc verkeerd, 30W x 24uur x 365dagen= 262.8 kWh x 0.2€/kWh= 52.5€ . Die 30W vermogen lijkt me weinig, de “middenstand” is instelbaar via het menu display en kan tussen ruime grenzen 100m³/h- 300m³/h ingesteld worden. Op hoeveel staat de instelling? Het werkelijke verbruik is gemiddeld meestal 100€ per jaar.

 4. Pietje schreef:

  Als kost het net zoveel stroom als het aan gas bespaart dan nog heb je wel een veel beter binnen klimaat en goed geventileerd huis.
  Zet je een raam open dan kost het alleen maar meer gas (of elektra als je een WP hebt).
  Het apparaat verdien je in een paar jaar terug naast meer comfort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.