fbpx
Nieuws

Nieuwe ventilatorconvector voor Radson

Radiatorfabrikant Radson liet op de vakbeurs Energie haar nieuwe ventilatorconvector zien: de iVector S2 is een lage temperatuur convector die ook kan koelen.

Radson heeft met Ulow al een uitgebreide serie lage temperatuur radiatoren, die met hulpventilatoren ook kunnen koelen. Nu voegt het Belgische bedrijf er de iVector-convector aan toe. Ook dit toestel is voorzien van gelijkstroom ventilatoren die de convectie van verwarming en koeling aan kunnen jagen. Voordeel van de convectortechniek, met aluminium lamellen, is dat het een snellere reactietijd heeft dan traditionele radiatoren.

Koeling en convectie

Radson mikt met de convector op de nieuwbouwmarkt die dankzij warmtepomptechniek ook de mogelijkheid krijgen om te koelen, bijvoorbeeld op de slaapkamer. Maar de serie, die binnenkort breed verkrijgbaar is, heeft ook meerdere opstellingsmogelijkheden. Naast de klassieke wandmontage, optioneel met voetjes, is er ook een inbouwvariant voor de wand en een versie voor aan en in het plafond. Dat maakt de ventilatorconvector bijvoorbeeld ook een optie voor inbouw in kantoren.

De iVector heeft een tiptoetsbediening die individueel maar ook centraal geregeld kan worden.  

3 reacties op “Nieuwe ventilatorconvector voor Radson

  1. Rian schreef:

    Ik hoop dat ze ruimte hebben gelaten voor een thermostaat knop ala evo home en of iets dergelijks,

  2. anton schreef:

    Is dit de opvolger van de Vido? Hopelijk hebben ze de backuptijd van de controller verlengt, deze verliest nu namelijk zijn gegevens na een korte spanningsonderbrekking.

  3. Koos schreef:

    Bij gebruik van meerdere radiatoren ga je wel degelijk de ruis van de ventilatoren horen in huis. Dit is ook het geval met later aangebrachte ventilatoren, ook al zijn ze,,fluister stil,,!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.