fbpx
Nieuws

Verticale radiator met booster-ventilatoren

De lagetemperatuurradiator Ulow E2 van Radson krijgt een verticale variant. Deze radiatoren worden ondersteund door ventilatoren die meer convectie creëren. Hierdoor kan er op temperaturen van 30 à 35 °C worden gestookt.

Dergelijke radiatoren kunnen worden toegepast in cv-installaties die op hele lage temperaturen stoken, bijvoorbeeld wanneer gebruik gemaakt wordt van warmtepompen. Deze renderen het best wanneer de aanvoertemperatuur van de centrale verwarming zo laag mogelijk is. In woningen wordt dan vaak gebruik gemaakt van de combinatie met vloerverwarming. Voordeel van radiatoren is dat ze een kortere reactietijd hebben. Gebruikers merken dan eerder dat de thermostaat een graadje hoger staat.

Boosterventilator

Radiatoren met boosterventilatoren zijn niet nieuw. Zo heeft Jaga de DBE-techniek ook beschikbaar. Ook zijn er aanbieders die de ventilatoren apart aanbieden. Onder meer SpeedComfort levert losse ventilatoren die onder radiatoren kunnen worden geplaatst. Nadeel van de techniek is dat er een stroomaansluiting voor gemaakt moet worden, en dat de ventilatoren een klein beetje geluid produceren. De Ulow E2 was er al in een horizontale variant. Een verticale radiator bespaart plaats en maakt hierdoor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in woningen, bijvoorbeeld bij een aanbouw..

Koppeling en regeling

De radiator kan snel worden gemonteerd dankzij voormontage en middenaansluiting. De radiator kan ook gekoppeld worden aan de centrale Touch E3 zoneregeling van Radson, waardoor verschillende zones van de woning, dus ook de badkamer of de slaapkamer, die via een app zijn aan te sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.