fbpx
Nieuws

Scholen leeg: tijd voor onderhoud?

Maak van nood een deugd: met die oproep komt Henk den Boer, voorzitter van Koninklijke OnderhoudNL, de ondernemersorganisatie van zo’n 2.000 bedrijven met circa 30.000 medewerkers in het vastgoedonderhoud. Nu schoolgebouwen de komende weken leeg staan in verband met de coronacrisis, kan het aanpakken van deze gebouwen wellicht naar voren worden getrokken.

“Scholen worden de laatste jaren gekenmerkt worden door het vele achterstallige onderhoud”, zegt Den Boer. “Een compleet lege school maakt de logistiek voor onze bedrijven een stuk gemakkelijker dan normaliter het geval is.” Aanpassingen in schoolgebouwen vinden normaliter vaak onder hoge tijdsdruk plaats in de (zomer)vakanties.

Met inachtneming van de adviezen van het RIVM kunnen bijvoorbeeld schilderwerk, werk aan de schil of aanpassingen voor een beter binnenklimaat nu goed worden geinventariseerd dan wel uitgevoerd worden. “Hoe gek het ook klinkt: we kunnen op deze manier van de nood een deugd maken op deze manier. Als economie zullen we er namelijk ook voor moeten waken om niet alles tot stilstand te laten komen zonder dat we de risico’s goed afwegen”, besluit Den Boer.

1 reactie op “Scholen leeg: tijd voor onderhoud?

  1. andre schreef:

    Scholen zijn in de zomer 6 weken dicht en dan gebeurt er ook niks. Veel scholen hebben de financiele middelen niet voor grondig onderhoud. Ook zijn veel scholen eigendom van de gemeente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.