fbpx
Nieuws

Nieuwe verwarmingsbuis REHAU

REHAU neemt afscheid van de oranje vloerverwarmingsbuis. De violetkleurige NEO-X5 is de opvolger van de Speed in het RAUTHERM-assortiment.

Oranje wordt violet. Naast de kleur is de nieuwe buis een stuk duurzamer geproduceerd. Daarmee springt de fabrikant in op de steeds grotere vraag naar meer duurzaam geproduceerde installatiematerialen. De vijflaagse PE-buis pretendeert flexibeler te zijn bij het verleggen in de vloer, vooral ter hoogte van de bochten. De buis heeft een nieuwe buitenlaag die de buis beter beschermt. De nieuwe buis komt eerst in diameters van 16 en 17 mm. Later dit jaar volgen 10 en 14 mm. Het oranje RAUTHERM Speed verdwijnt dan van de markt.

De buis kan toegepast worden bij alle legsystemen, zoals het droogbouwsysteem, de noppenplaat en tackersysteem van de Duitse fabrikant.

Geen O-ring

De RAUTHERM NEO-X5 buis wordt vervaardigd uit een hoogwaardig vernet (≥70%) PE materiaal. Deze buis functioneert ook als solide afdichtingsmateriaal voor de schuifhulsverbindingstech­niek van REHAU, waarbij geen O-ring nodig is. Hierdoor kunnen restlengtes een andere bestemming krijgen dan de vuilcontainer. Nog nieuwe en/of goede restlengtes, die samen weer een nieuwe groepslengte vormen, kunnen daarmee zorgeloos worden opgewerkt. Hierdoor kan de installateur economischer en kwalitatief goed werken, en veroorzaakt hij minder afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.