fbpx
Nieuws

Wie kent ze niet? De geëmailleerde metalen schildjes die met name de eerste helft van vorige eeuw door installatiebedrijven op de gevel werden geschroefd. Ze verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld.

Marcel van Buul, eigenaar van fittingfabrikant BONFIX, verzamelt ze in zijn nieuwe bedrijfspand in Zwolle. Installatie.nl nam een kijkje (video onderaan artikel).

Erkend installateur

De nieuwbouw van BONFIX een collectie schilden met erkenningen: waterfitter, gastechnisch installateur; tot dat de markt werd vrijgegeven hét bewijs dat je bij een vakman aanklopte. “Elk schildje heeft zijn verhaal”, vertelt Marcel van Buul. Hieronder een video van de collectie in Zwolle.

Honderd jaar oud

De meeste komen uit de periode 1920-1970. Een aantal kreeg Van Buul ‘gegund’, voor een aantal moest hij flink de knip trekken: de duurste kostte hem €2500. De wanden zijn een prettig gespreksonderwerp met gasten, ervaart Van Buul. “Het vak ontwikkelt zich razendsnel, maar we mogen ook trots en nostalgisch zijn. Daarnaast is het voor ons een dagelijkse ontmoeting met de mensen en bedrijven waar wij het voor doen.”

Oproep
Hebben jullie zulke mooie uitingen van installatienostalgie? Items uit de bedrijfshistorie, mooie foto’s van vroeger. Je kunt ze hier uploaden voor de rubriek Installatie van weleer.

Hieronder een video van de collectie in Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.