fbpx
Nieuws

Nominaties innovatieprijs bekend

De genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit meer dan 25 inzendingen heeft de vakjury voor twee categorieën drie innovaties geselecteerd. De vakjury is onder de indruk van zowel de hoge kwaliteit als de innovativiteit van de inzendingen.

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een initiatief van Stichting Kiemt en wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energietransitie en Circulaire Economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De Jan Terlouw Innovatieprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

Jan Terlouw

In de categorie Jan Terlouw Innovatieprijs zijn de volgende drie bedrijven genomineerd:

1. Bluecon International – Zuivering van huishoudelijk afvalwater
2. Solar Energy Booster – Booster voor PV-panelen
3. HyMove – Efficiënt brandstofcelsysteem voor bus en truck

Ambitieprijs

In de categorie Ambitieprijs de volgende drie bedrijven genomineerd:

1. Exergy Storage – Nieuwe NaSTOR batterijtechnology
2. Fransen Technical Services – Smart Trolley Grid
3. 24-7 Nature Power – Van emissies naar energie

Voordat de winnaars worden gekozen, moeten zij nog één horde nemen. Aan een vakjury, onder leiding van Jan Terlouw, moeten de genomineerden een korte pitch geven over hun innovatie. Ook moeten ze een pittig vraaggesprek ondergaan en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Kiemt Najaarscongres op maandagmiddag 9 oktober 2017.

Twee categorieën

In tegenstelling tot eerdere jaren, worden er dit jaar prijzen uitgereikt in twee categorieën. Ten eerste is er de Jan Terlouw Innovatieprijs. Deze is gericht op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die hun innovatie in 2015 of 2016 succesvol in de markt hebben geïntroduceerd. De Ambitieprijs is een aanmoedigingsprijs, gericht op startups en klein MKB (max. 10 werknemers). Zij werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar hebben deze nog niet op de markt gezet.

1 reactie op “Nominaties innovatieprijs bekend

  1. […] waren drie genomineerden. De winnaar liet een zuivering voor huishoudelijk afvalwater (Bluecon International) en een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.