fbpx
Nieuws

Onder de douche meer dan alleen wassen

Nederlanders staan liever onder de douche dan dat ze badderen (89 procent). Minder dan de helft (43 procent) doucht elke dag minimaal één keer. 6 procent geeft aan slechts een keer per week onder de straal te stappen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Achter Gesloten Badkamerdeuren’ van sanitairfabrikant hansgrohe.

Ruim een kwart van de Nederlanders neemt hun tijd onder de douche. 27 procent van de Nederlanders doucht langer dan tien minuten. Dit zijn iets meer vrouwen (28 procent) dan mannen (25 procent). In de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar doucht men het langst; 54 procent is niet na tien minuten klaar. De 65-plussers zijn het snelst: slechts 9 procent doucht langer dan tien minuten.

’s Avonds sneller dan ’s ochtends

63 procent van de ondervraagden doucht graag in de ochtend, 10 procent in de middag en 53 procent in de avond. Het minst populair is de nacht, slechts 2 procent kiest daarvoor. 78 procent van de Nederlanders heeft ’s ochtends naast het douchen maximaal tien minuten nodig in de badkamer. Mannen zijn ook hierin net wat sneller dan de vrouwen: 86 procent van de mannen staat ’s ochtends minder dan tien minuten voor de spiegel, voor de vrouwen ligt dat percentage lager, op 71 procent. In de avond zijn we eerder klaar in de badkamer. 83 procent van de ondervraagden brengt ’s avonds minder dan tien minuten door voor de spiegel. Bij mannen is dit 88 procent en bij vrouwen 79 procent.

Meer doen

Nederlanders doen onder de douche ook meer dan alleen zichzelf wassen. Een vijfde van de Nederlanders zingt graag tijdens het nemen van een douche. 14 procent heeft er seks. Ruim een derde van die laatste groep (36 procent) doet dit maandelijks. Daarnaast zegt 21 procent van de Nederlanders onder de douche te plassen. Dit doen mannen opvallend meer (71 procent) dan vrouwen (63 procent).

Het onderzoek laat zien wat mensen allemaal doen terwijl ze onder de douche staan. Op de vraag ‘Wat doe je weleens terwijl je aan het douchen bent, naast jezelf wassen?’ staat met stip op één dat mensen alvast in hun hoofd de dag doornemen. Op de tweede plek komt de douche schoonmaken en op de derde plek scheren. Opvallend is dat 23 procent naar muziek luistert, maar dat slechts 4 procent er ook daadwerkelijk danst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.