fbpx
Nieuws

Nieuw platform voor zij-instromers

ROVC Technische Opleidingen heeft een nieuw platform ontwikkeld waar zij-instromers en starters zich kunnen oriënteren op een baan in de installatiesector.

Op het platform, Techniekopleiding.nl, worden kansrijke technische vakgebieden in de spotlight gezet. De geïnteresseerde vindt er praktische informatie over technische beroepen, inspirerende praktijkverhalen en hulp en ondersteuning bij opleidings- en ontwikkelvraagstukken in de techniek. Het is het tweede online platform in korte tijd dat het ROVC lanceert: in oktober ging de technische kennisbank TechTake live.

Roep om goed personeel

De technieksector wordt in zijn groei al jaren beperkt door het tekort aan goed personeel. De uitstroom is groter dan de aanwas en installatiebedrijven hebben moeite om mensen aan te spreken die zich nog nooit in de sector hebben verdiept.

ROVC-directeur John Huizing: “Het is opvallend dat veel Nederlanders zichzelf niet in de techniek zien werken, ondanks dat zij wel inzien dat het een mooi en kansrijk vakgebied is. We kampen al jaren met een tekort aan technici; wat te verklaren is door een gebrek aan nieuwe aanwas. Het enthousiasmeren van starters, zij-instromers en technici is essentieel.”

‘Past niet bij mij’

Uit een enquête die het bedrijf MarktEffect in opdracht van het ROVC onder ruim 1500 Nederlanders uitvoerde, blijkt dat 49 procent van de ondervraagden denkt dat een baan in de techniek niet bij hem of haar past, tegenover slechts 30 procent die zichzelf wel in de techniek zien werken.

Huizing: “Wij hebben met ons platform Techniekopleiding.nl een plek gecreëerd waar mensen met allerlei beroepsachtergronden gericht advies over loopbaanperspectief snel en overzichtelijk gepresenteerd krijgen.” Behalve een plek voor werkzoekenden is Techniekopleiding.nl ook een overzichtelijke ‘one-stop-shop‘ voor technici, bedrijven en intermediairs.

2 reacties op “Nieuw platform voor zij-instromers

  1. Yvonne schreef:

    Wat een mooi idee. Ben zeer benieuwd hoe t er uit ziet. Maar als ik op de link klik krijg ik n invulveld van webmail.eisma.nl en moet ik domein of gebruikersnaam invullen plus wachtwoord.
    Vind ik erg vreemd dus daarom de vraag of dit klopt??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.