fbpx
Nieuws

ROVC ontsluit technische kennis

Opleider ROVC heeft een technische kennisbank gelanceerd die gratis toegankelijk is.

Er is gedetailleerde informatie te vinden over de vakgebieden aandrijftechniek, gebouwautomatisering, industriële automatisering, industriële elektrotechniek, procestechniek en klimaattechniek (comfortkoeling en luchtbehandeling). Verwarming en sanitair staat er niet bij.

Werking van componenten

Op de kennisbank met de naam TechTake wordt de werking en het dagelijks gebruik van technische componenten uitgelegd. Aan bod komen ook onderhoud en veel voorkomende storingen. Tevens is er informatie te vinden over technische begrippen, zoals symbolen, formules en coderingen.

“Dankzij onze opleidingen hebben we veel technische kennis in huis”, zegt John Huizing, directeur van het ROVC. “Door de TechTake gratis toegankelijk te maken voor iedereen, delen we een deel van die kennis met de markt en helpen we op die manier de branche vooruit.”

Hulp bij omscholing

Het ROVC wil helpen bij het omscholen van werknemers met een niet-technische achtergrond naar een baan in de technieksector. TechTake is hier mede voor bedoeld: het platform dient als naslagwerk voor technici in hun nieuwe vakgebied.

1 reactie op “ROVC ontsluit technische kennis

  1. R La Crois Colijn schreef:

    De informatie die wordt gedeeld is erg summier. Het is het net niet. Gooi de boel open. WTW zijn er meer dan 2 volgens mij en ook met dak ventilatoren, zijn er meer dan op de site staat. Vul het aan, laat de studenten brouwsen op internet en laat ze verzamelen. HEt vak is zo mooi in de installatie /klimaat branche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.