fbpx
Nieuws

Onnodige missers in leidingsystemen

Hoe een goed circulatieleiding-netwerk voor warm tapwater ontwerpen en uitvoeren? Het webinar Circulatieleiding, pijnpunten en oplossingen geeft de installatiebranche handvatten om dit installatiedeel beter uit voor te bereiden en uit te voeren. U kunt hier het gratis webinar bekijken. Live uitzending, inclusief mogelijkheid om actief deel te nemen, is op donderdag 18 mei.

De praktijk leert dat er grote verschillen zitten tussen de waarheid op de tekentafel en de uiteindelijke gebruikerservaringen.  Meest voorkomende gebruikersklachten bij collectieve voorzieningen zijn langere wachttijden, capaciteitsproblemen en geluidsoverlast. Gebouweigenaren zien bij slecht ontworpen collectieve systemen dat energiedoelstellingen niet worden gehaald door beperkte isolatie of te grote weerstanden, leidingen slijten door te hoge stroomsnelheden, en pompen te hard moeten werken om genoeg warm water op de tappunten te leveren. Dit betekent dat berekende energetische en comfortdoelstellingen in praktijk niet vaak gehaald worden. “Het wordt tijd dat de branche ontwerp, uitvoering en onderhoud van drinkwatersystemen als één gaat zien”, betoogt drinkwaterdeskundige Oeds Kuipers. In zijn ogen holt het kennisniveau in Nederland achteruit, waardoor de drinkwaterveiligheid in Nederland op termijn in gevaar kan komen.

In het webinar geven drinkwaterspecialisten Rober van Oosterwijk (Viega), Hans Klopper (Wilo) en adviseur Oeds Kuipers (Kuipers Drinkwater Security) kijkers en deelnemers tips om meer te halen uit de circulatieleiding. In de uitzending wordt een compleet netwerk met afzonderlijke componenten ontleed. Ook wordt een praktijkcase rond herbestemming van een kantoorpand behandeld. Gratis aanmelden kan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.