Ga naar hoofdinhoud

,

Warmtewisselaar uit 3D printer

Geprinte toestelonderdelen winnen terrein: Vaillant experimenteert momenteel met warmtewisselaars en toestelonderdelen die door 3D-printers worden geproduceerd.

De Duitse ketelfabrikant voert momenteel volop testen met wisselaars met 3D-printers, die geproduceerd worden in een speciale afdeling op de hoofdvestiging in Remscheid. Deze wisselaars komen nog niet op de markt. “Op dit moment wordt de techniek vooral ingezet voor research en development”, zegt technisch directeur Norbert Schiedeck van de Duitse ketelfabrikant. De wisselaars kunnen zowel in kunststof als in metaal worden geprint.

Sneller prototypes maken

“Normaal gesproken duurt het maanden om een type wisselaar te ontwikkelen. Met de printtechniek kunnen we in 30 uur een prototype ontwikkelen. De ontwikkeling maakt het mogelijk om sneller en goedkoper prototypes te ontwikkelen waarmee we direct de effecten van nieuwe structuren in de wisselaars voor de toestellen kunnen testen.” Voor de seriematige productie wordt er nog gebruik gemaakt van gegoten onderdelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Verboden te mixen

Premium

Kloof tussen mbo en bedrijfsleven verkleinen

Voordelen van op maat gemaakte beroepskleding

Dealers ATAG openen merkshowrooms

Installatie #4: de plussen en minnen van CO-certificering

Villeroy & Boch presenteert eerste eigen douche-serie