fbpx
Nieuws

Zo goedkoop in aanschaf en aanleg als gasketels zullen warmtepompen niet snel worden. En toch worden deze duurzame apparaten steeds vaker geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen. Niet in de laatste plaats omdat steeds meer gemeenten helemaal geen gasleiding meer laten aanleggen naar een nieuwbouwwijk. Een uitdaging voor opdrachtgever, architect, bouwer en installateur. Over deze uitdaging en de oplossingen wordt op 3 november een bouwwebinar georganiseerd.

Comfort versus kosten

Het webinar ‘Ontwerpen van duurzame installaties bij nieuwbouw’ wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Vaillant. Het webinar gaat in op duurzame installaties in gasloze wijken en dan met name in de wat kleinere woningen. Centraal staat de vraag: hoe kan een gebouw en zijn (warmtepomp)installatie zó ontworpen worden dat de bewoners het comfort krijgen dat ze wensen en tegelijk toch de initiële kosten onder controle worden gehouden?

Drie sprekers

Energie-architect Ron Stet van Coen Energie Comfort vertelt hoe de bouwfysica en de omgeving van invloed zijn op de energiehuishouding van woningen. De tweede spreker, Marcel Otte, is werkzaam bij Geo Energie, een van de weinige bedrijven dat warmtebronnen boort en complete warmtepompinstallaties aanlegt. Otte vertelt over de bouw van verschillende gasloze nieuwbouwwijken waar hij bij betrokken is. Mark van de Ree van Vaillant gaat in op technische, installatiekundige uitdagingen, zoals het in cascade plaatsen van warmtepompen.

Meer informatie

Het webinar vindt plaats op 3 november van 12:30 tot 13:30 en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan hier. Dit webinar maakt deel uit van een reeks van vier. Twee webinars uit deze serie zijn reeds uitgezonden en hier terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.