fbpx
Nieuws

Ook airco aan smartphone-bediening

Na verwarmingssystemen, vallen nu ook airconditioners voor de merkonafhankelijke slimme bedieningsmogelijkheden via de smartphone. Tado, dat eerder een verwarmingsthermostaat in Nederland introduceerde, komt nu ook met een variant die split en multi-splitsystemen aan kan sturen.

De bediening heet Smart AC Control en is geschikt voor elke op afstand bedienbare split, multi-split, raam en mobiele airconditioning. Tado is verbonden met de airconditioner via infrarood (IR), en met het internet door gebruik te maken van WiFi in de woning. Naast bediening op afstand, via de smartphone, kan het apparaat ook gebruik maken van een geo-lokatie-app. Op dat moment registreert de applicatie waar de gebruiker zich bevindt. Wanneer deze op weg is naar huis, kan de airco al beginnen met koelen. De mobiele bediening voorkomt dat mensen de hele dag de airco aan laten staan.

De Tado app voor iOS en Android kan gratis worden gedownload. De Windows Phone app volgt in de komende weken. Volgende maand komt de airco-bediening in de detailhandel. Hij kost €179

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.