fbpx
Nieuws

Ook Grohe stort zich op douche-wc

Ook Grohe stort zich op douche-wc

Kranenfabrikant Grohe komt ook met een douche-wc op de markt.

 

 

De Duitse sanitairgigant, sinds kort in Japanse handen, liet het product op de SHK in Essen al zien. Op de Badvak van groothandel Galvano, die komende week gehouden wordt, maakt de fabrikant bekend dat de Sensia IGS dit voorjaar ook in Nederland op de markt verschijnt. 

 

Geen papier meer

Bij douche-wc’s wordt het onderlichaam niet met toiletpapier, maar volautomatisch met water en (warme) lucht gereinigd. Het luxe toilet, populair in het verre oosten, werd tot voor kort vooral door expats, reisliefhebbers en zorgbehoevende consumenten gebruikt. Fabrikanten en detaillisten merken echter een groeiende belangstelling voor de douche-wc als mogelijk alternatief voor een conventioneel toilet. Struikelblok is vaak de meerprijs, nadeel is dat bij het inbouwreservoir een stroomvoorziening aanwezig moet zijn.

 

Boiler en föhn

Bij de Sensia IGS van Grohe is de techniek van de douche-wc, waaronder een kleine boiler om het water op te warmen, verborgen in een besturingskast achter de toiletpot van Keramag. Het toilet is qua waterverbruik, watertemperatuur en straalsterkte persoonlijk in te stellen, en is voorzien van föhn en geurafzuiging. De gebruiker heeft net als bij andere douche-wc’s de beschikking over een afstandbediening.

 

VuB_ViClean-L_EU_01Andere fabrikanten

Dit jaar introduceert ook Villeroy & Boch haar ViClean-programma met douche-wc’s, met techniek van wereldmarktleider TOTO. Dit betekent dat naast Nederlands marktpleider Geberit (Aquaclean), Duravit (SensoWash) en TOTO (onder meer Neorest), die al langer met de techniek actief zijn, bijna alle grote sanitairfabrikanten zich op deze niche hebben gestort.

 

Meer lezen?

In het juninummer van vakblad Installatie en Sanitair een overzicht van de nieuwe introducties van 2014, en een analyse van de marktkansen. Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig (proef)abonnement.

 

1 reactie op “Ook Grohe stort zich op douche-wc

  1. […] met haar tweede volautomische washlet. De Sensia Arena is de tweede douche-wc na de Sensia IGS, die in 2014 op de markt kwam. Deze maand is het nieuwe model […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.