fbpx
Nieuws

Oplaadsysteem voor boilervaten

Ketelfabrikant Remeha komt met een nieuw boileroplaadsysteem dat alle functies regelt tussen cv-systeem en tapwaterboiler. De Aqua Load 110 zorgt in combinatie met de boilervaten voor grote hoeveelheden warm water. Het systeem is een brug tussen bijvoorbeeld een Quinta Pro en een tapwaterboiler uit de Remeha Aqua System Pro-serie, en vooral geschikt voor grootverbruikers als hotels, sportaccommodaties en recreatiegebouwen. Het systeem is een zogeheten plug-and-play-installatie; pomp, ventiel, sensoren en platenwisselaar in één behuizing zitten.

Dubbel gescheiden platenwisselaar

Het hart van de unit bestaat uit een 110 kW dubbel gescheiden platenwisselaar. Hierdoor kan de warmwaterunit toegepast worden met verwarmingssystemen boven 60 kW. De dubbel gescheiden platenwisselaar zorgt bij interne lekkage, dat drinkwater altijd gescheiden blijft van cv-water.
De unit is voorzien van een ingebouwde energiezuinige modulerende pomp zodat deze unit met elke ketel tot een vermogen van 110 kW toegepast kan worden. De unit past zichzelf aan naar gelang het ingangsvermogen. De intelligente controller zorgt dat het systeem zichzelf inregelt. In- en uitschakeltemperaturen maar ook kloktijden zijn eenvoudig aan te passen. Ook is het mogelijk om een circulatiepomp op behoeftevraag aan te sturen met de intelligente controller. Het standaard beschikbare legionellapreventieprogramma zorgt in combinatie met de aansturing van de circulatiepomp dat de kans op legionellabesmetting minimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.