fbpx
Nieuws

Pakketlabels cv-ketel beschikbaar

Nu verwarmingstoestellen per 26 september voorzien moeten zijn van een product of systeemlabel, komen fabrikanten van gastoestellen allemaal met hulpmiddelen voor deze labels. Via de sites van fabrikanten van gasketels kunnen installateurs in de toekomst niet alleen de standaard productlabels downloaden, ook kunnen zij de pakketlabels samenstellen met de toestellen van de betreffende fabrikanten. Hierbij valt te denken aan combinaties met slimme thermostaten, boilers en/of warmtepompen. Installateurs zijn verantwoordelijk om deze labels mee te leveren, zelfs al in de offerte voor verwarmingstoestellen. Klik hier voor meer informatie over de ErP-richtlijn, die geldt voor álle verwarmingsproducten en productcombinaties.

cv-ketel aansluitingGrote ketelfabrikanten

Hieronder links naar de tools die de grote ketelfabrikanten gaan leveren voor combinaties met hun eigen toestellen.

Ook groothandelaren zijn bezig om klanten tools aan te bieden voor systeemcombinaties. In september kondigde groothandel Technische Unie in haar huisorgaan al een ‘onafhankelijke’ webapplicatie aan, die het samen met Uneto-VNI zegt te ontwikkelen.  Deze is echter nog niet operationeel. De brancheorganisatie heeft op haar site al wel een rekenmodule zitten. Deze is voor abonnees gratis toegankelijk.

1 reactie op “Pakketlabels cv-ketel beschikbaar

  1. […] Volgens Europese regelgeving dienen alle combinaties van verwarmingsproducten en –systemen te zijn voorzien van een energielabel. Installateurs zijn verplicht een systeemlabel mee te geven of te tonen bij een aanbieding, offerte of levering van twee of meer ‘warmte-opwekkers’. Voor standaardproducten zijn energielabels door fabrikanten meegeleverd, voor combinaties moet de installateur zelf een zogeheten pakketlabel meeleveren. Met de calculator kunnen producten van de meest gangbare merken en fabricaten worden geselecteerd en gecombineerd. De calculator doet vervolgens het rekenwerk en genereert het systeemlabel dat vervolgens kan worden afgedrukt of gedownload. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.