fbpx
Nieuws

Planning moeilijkst voor zzp’er

Planning moeilijkst voor zzp’er

Zzp’ers vinden het maken van een realistische planning het moeilijkste onderdeel van een offerte. Ook bij de uitvoering blijft die planning lastig. Dat blijkt uit de ZZP & Klus Monitor van BouwKennis. De planning komt vooral in gevaar door veranderingen op het laatste moment, uitbreiding van de werkzaamheden en veranderingen in het materiaalgebruik.

 

Meer- en minderwerk

Een ander lastig punt dat vaak wordt genoemd is het opstellen van meer- en minderwerk. Conflicten tussen een zzp’er en zijn opdrachtgever ontstaan vooral over de prijs, het meer- en minderwerk en het uitlopen van de planning. Het onderzoek van BouwKennis laat verder zien dat veel zelfstandigen behoefte hebben aan ondersteuning in hun werk, met name bij de planning en het maken van een goede offerte. Ondersteuning bij zijn werkzaamheden zoekt een zzp’er meestal bij de toeleverancier of fabrikant.

 

67.900 zzp’ers in de bouw

Er zijn momenteel ongeveer 67.900 zzp’ers actief in de bouw. Ongeveer 60% hiervan werkt als aannemer B&U, klus- of timmerbedrijf, de rest is specialist en actief als bijvoorbeeld schilder, loodgieter of tegelzetter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.