Ga naar hoofdinhoud

Plieger neemt groothandel AVU over

Plieger Groep neemt technische groothandel AVU over. Met de overname wil de landelijke groothandel uit Zaltbommel zijn expertise op het gebied van vloerverwarming, warmtepompen en airconditioning uitbreiden.

AVU werd 17 jaar geleden opgericht door Marc Sollman en is gevestigd in Ulft. Het bedrijf heeft zich altijd gericht op het ontzorgen van installateurs door het leveren van materialen, het geven van deskundig advies en het aanbieden van een totaalpakket aan diensten. Bij AVU werken 7 mensen.

Met de toevoeging van AVU aan de Plieger Groep is de groothandel in staat om, naast het bestaande aanbod, nu ook een legservice voor vloerverwarming aan te bieden aan installatiebedrijven.

Klanten nog beter van dienst zijn

“Het feit dat ons bedrijf nu door de Plieger Groep wordt overgenomen, is een mooie bevestiging van ons succes en de waarde die we aan de markt hebben toegevoegd,” zegt Sollman. “We blijven ons richten op het ondersteunen van installateurs met advies over klimaatvraagstukken, airconditioning, warmtepompen en het leggen van vloerverwarming. Onder de vleugels van Plieger behouden we onze eigen identiteit en blijven we onze klanten op onze bekende authentieke manier bedienen.”

David Lagerwaard, Sales Director in de Plieger Groep, is ook enthousiast over de overname: “We zijn verheugd om AVU aan ons portfolio toe te voegen en onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het uitgebreide dienstenaanbod en de expertise van AVU sluiten naadloos aan bij onze strategie om installateurs zoveel mogelijk te ontzorgen.”

Eigen identiteit behouden

De overname zal weinig verandering brengen voor de huidige klanten van AVU. De naam van het familiebedrijf blijft onveranderd en de bestaande medewerkers blijven aan boord. Sollman blijft de directeur van het bedrijf. De activiteiten van AVU worden via de Plieger showrooms en expressen wel landelijk aangeboden. De Plieger Groep bestaat naast de gelijknamige groothandel ook uit ThermoNoord, hoomie en Memodo. Plieger-directeur Koert Huisman sprak vorige week nog in de podcast Installatie Next van Installatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan