fbpx
Nieuws

Podcast: als echtpaar aan het stuur

Echtelieden Tanja en Robert-Jan Loeff staan samen aan het hoofd van het middelgrote installatiebedrijf Tibo-Veen. Hoe houd je het leuk en hoe zorg je dat privé en zakelijk niet teveel door elkaar gaan lopen? Daarover gaat het in de nieuwste aflevering van de Installatie.nl-podcast.

Tibo-Veen is een middelgrote totaalinstallateur in het plaatsje Veen in Noord-Brabant. In 2018 stapte Tanja Loeff in bij de directie die tot dan toe werd gevormd door haar man Robert-Jan en compagnon Jan Blijenberg. Tanja: “Eerst dacht ik: ik heb geen technische achtergrond, wat heb ik daar te zoeken. Maar Robert-Jan overtuigde me. Hij zei dat ik nu juist precies de kwaliteiten heb die een bedrijf als Tibo-Veen in deze fase nodig heeft.”

Belang goede HRM

Robert-Jan. “De tijden veranderen en onze ambities groeien. Dan kom je er niet meer met alleen mensen met een technische of economische achtergrond. Het belang van een goede HRM-afdeling groeit. We zitten met een krappe arbeidsmarkt, we willen goed geschoold personeel, professionele werving en selectie, en de mensen die bij ons werken willen we graag behouden. Ook willen we als bedrijf nog meer een positieve uitstraling naar buiten hebben, en meer exposure. De competenties die bij deze tak van sport horen brengt Tanja met zich mee.”

Geen kamp vormen

De directie bestaat nu uit Tanja en Robert-Jan Loeff én Jan Blijenberg. Een driekoppige directie dus. De vraag is natuurlijk of je met deze constructie niet het gevaar loopt dat je met z’n tweeën in de auto naar of terug van het werk even snel wat dingetjes beslist, en dat nummer drie, Jan Blijenberg, dan onbewust buiten wordt gehouden. Robert-Jan: “Dat is een reëel risico en dat hebben we destijds ook gewoon uitgesproken en besproken. “We moeten ervoor waken dat we met z’n tweeën niet een kamp gaan vormen waar Jan buiten blijft. We zorgen daarom voor heel regelmatig directieoverleg, waar we alle drie bij aanwezig zijn. Het gaat nu heel goed met z’n drieën, we vullen elkaar erg goed aan.”

2 reacties op “Podcast: als echtpaar aan het stuur

  1. Heidy Overveld schreef:

    Wat een mooie podcast, leuk en goed om te horen dat een bedrijf zulke weloverwogen keuzes maakt over wie welke rol vervuld en dit samen ook mooi vorm geeft. Ik hoop dat deze podcast veel vrouwen aanzet tot het werken in de techniek.
    Veel succes met het mooie bedrijf.

  2. Tanja Loeff-Hageman schreef:

    Wat leuk om te horen, Heidy! Dank je wel!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.