fbpx
Nieuws

Pomp ’toert’ op temperatuur

 

De nieuwe circulatiepomp van Wilo heeft naast de gebruikelijke toerenregeling, ook een temperatuur-gestuurde regeling.. Dit maakt de nieuwe Stratos PICO-Z met name geschikt voor tapwatercirculatiesystemen met hoge eisen voor legionellapreventie.

Drukverschil

De natloper kan op twee standen ingesteld worden: ‘drukverschil constant’ (Δp-c) en ‘temperatuur gestuurd’. De eerste regelmodus is populair voor toerengeregelde tapwaterpompen. Door de pomp op een vaste opvoerhoogte in te stellen, compenseert deze altijd het drukverlies in de recirculatieleiding. In temperatuur-gestuurde modus wordt het toerental afhankelijk van de gemeten tapwatertemperatuur geregeld. Bij montage in de retourleiding naar de boiler zorgt de pomp er zo voor dat de retourtemperatuur altijd boven een ingestelde minimumtemperatuur (bijv. 60˚C) blijft. Op deze manier wordt voorkomen dat de retourtemperatuur beneden de kritische temperatuurgrens voor legionellavorming komt. Bovendien zorgt de pomp altijd voor een instelbare, minimale doorstroming. Daarmee is de pomp bij uitstek geschikt voor tapwatercirculatiekringen zonder thermostatische afsluiters. Worden deze in deelringen wel toegepast, dan kan worden gekozen voor de regelmodus ‘drukverschil constant’.

Wilo_Stratos_PICO_Z_display_2Opvoerhoogte

Met een maximale opvoerhoogte van 6mwk en een maximale volumestroom van 3,5 m³/h komt de pomp met name tot zijn recht in kleinere commerciële objecten zoals ziekenhuizen met een bescheiden capaciteit, hotels of openbare gebouwen, maar ook in appartementencomplexen. De display geeft informatie over de bedrijfstoestand en toont onder meer het actuele verbruik (Watt) en gecumuleerde stroomverbruik (kWh) of de actuele watertemperatuur (˚C) en actuele volumestroom (m³/hr).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.