fbpx
Nieuws

Pomponderhoud met VR-bril

Ook KSB heeft een serviceconcept ontwikkeld met augmented-reality. Hierdoor kunnen monteurs via een virtual reality bril op afstand bijgestaan worden, en krijgen ze via de bril informatie over de techniek en onderhoudsstaat van de pompen waar ze aan werken.

KSB liet dit zien heeft op de industriebeurs Achema in Frankfurt. Met dit hulpmiddel worden gebruikers of technici tijdens hun servicewerk via video en audio begeleid door een expert. De experts, die op hun gewone servicewerkplek op hun scherm kijken, kunnen de situatie beoordelen door de ogen van de persoon die op de locatie aanwezig is. De bril is gekoppeld met internet of smartphone app. Ook

Dit helpt bij het instrueren van niet-gespecialiseerde technici om stap voor stap de gebruikelijke onderhoudsmaatregelen uit te voeren. Verder kan de bril worden verrijkt met extra ‘lagen’ waaronder opengewerkte tekeningen. Ook kunnen beeldschermopnames worden verstuurd die in het veld bekeken kunnen worden. De benodigde onderdelen kunnen zo worden geïdentificeerd en het inkoopproces kan worden gestart ter voorbereiding op het werk dat door een onderhoudsmonteur moet worden uitgevoerd. Het wachten op een expert die op locatie komt vaststellen wat voor reparatiewerkzaamheden nodig zijn, is zo overbodig.

De tijdsbesparing de gebruiker ten goede. Omdat de pomp in korte tijd weer in bedrijf is, kan de productie snel worden hervat. De virtuele inspectie van een service-expert zou ook kunnen aantonen of een specifieke actie tot de volgende revisie kan wachten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.