fbpx
Nieuws

Potje voor kosten BOL-opleiding

Ouders met een laag inkomen, die een minderjarig kind hebben op een bol-opleiding in het mbo  hoeven zich geen zorgen te maken of zij de schoolkosten wel kunnen betalen. Het kabinet stelt hiervoor 10 miljoen euro beschikbaar, zo werd bekend tijdens Prinsjesdag.

Bij veel opleidingen, waaronder de installatie-opleidingen maar bijvoorbeeld ook de kappersopleiding, moeten scholieren zelf investeren in leermiddelen. Mbo-scholen mogen deze kosten voorschieten of overnemen. Ze kunnen de leermiddelen aanschaffen om ze vervolgens in bruikleen aan de studenten te geven. Ook als ouders al kosten voor dit schooljaar hebben gemaakt, kunnen zij bij de school aankloppen. Met de MBO Raad en de Stichting Leergeld is afgesproken dat de scholen kosten ook met terugwerkende kracht mogen betalen. Dat heeft minister Bussemaker de scholen in een brief laten weten.

Gelijke kansen

Minister Bussemaker: “Kinderen mogen niet tot een andere schoolkeuze gedwongen worden omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Iedereen moet gelijke kansen krijgen”, aldus de bewindsvrouw. Het geld is nadrukkelijk bedoeld voor ouders met lage inkomens die de schoolkosten echt niet kunnen betalen. Het kan daarbij gaan om studieboeken, speciale kleding, een laptop, of andere benodigdheden zoals materialen. De scholen krijgen het geld en moeten ervoor zorgen dat het goed terecht komt.

1 reactie op “Potje voor kosten BOL-opleiding

  1. Frank schreef:

    Een sympathiek initiatief, om tóch mogelijk te maken dat kinderen in zo’n situatie hun bol opleiding kunnen voltooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.