fbpx
Nieuws

Praktische haalbaarheid bepaalt warmtepomp-succes

Verduurzaming met warmtepomptechniek is steeds meer gemeengoed, en een mogelijk alternatief op de gasaansluiting. Binnen het scala aan mogelijkheden aan oplossingen, is de lucht/water-warmtepomp op dit moment de populairste oplossing. Dat heeft niet alleen met prijs en rendement te maken, maar vooral ook met praktische haalbaarheid. Zo wordt deze techniek óók volop toegepast in hybride variant, dus in combinatie met de traditionele gasketel. Op dinsdag 18 oktober een webinar over de lucht/water-warmtepompen. Hoe de bestaande woningvoorraad verduurzamen met deze techniek? Stand van zaken van techniek, regelgeving en subsidies.

Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is de komende jaren dé grote opgave voor woningcorporaties. In 2020 moeten huurwoningen in Nederland gemiddeld een energie-index van 1,25 hebben en in 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn.

Wat wordt er behandeld?

Op dinsdag 18 oktober 2016, van 12.30 tot 13.30 uur, een webinar over dit onderwerp, met als titel ‘Verduurzaming woningvoorraad met lucht/water warmtepomp’. Aan de orde komen:

  • Het Energieconvenant voor de corporatiesector met de veranderde wet- en regelgeving waarbij voor huurwoningen geen gebruik meer wordt gemaakt van het energielabel, maar van een energie-index.
  • De stimuleringsregelingen Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP).
  • De werking en voordelen van een lucht/water warmtepomp voor all-electric en hybride oplossingen.
  • Een dit jaar door Woningstichting Kleine Meierij uit Rosmalen gerealiseerd project waarbij tien zorgwoningen in Heeswijk-Dinther zijn verduurzaamd met een AWB GeniaAir Hybride systeem voor verwarmen en warmtapwater.

Sprekers in dit webinar

  • Technisch Project Adviseur Hans Wiessner van AWB zal ingaan op het Energieconvenant, de stimuleringsregelingen en de werking van het AWB GeniaAir systeem, waarmee een reductie op primaire energie en CO2 tot wel 40% en een besparing op energiekosten tot wel 35% kan worden behaald.
  • Commercieel Manager Ben Goossens van Kemkens Installatiebedrijf gaat in op de technische realisatie van het project waarbij de woningen zijn losgekoppeld van de collectieve installatie, het hybride systeem is geplaatst in de berging en op het platte dak en de radiatoren zijn vervangen door radiatoren met lage temperatuurverwarming (ltv).

Aanmelden kan gratis via deze link.

Wat is een webinar?

Een webinar is een seminar van een uur dat u gratis vanachter de pc kunt volgen. Bijzonder is dat u live vragen kunt stellen aan moderatoren in de studio, die waar nodig, de vraag of opmerking plenair in de uitzending behandelen. Verder kunt u meedoen aan polls, en gaat u na afloop handige handouts in uw postvak. Het webinar is als opgenomen variant ook nog later terug te kijken. Andere webinars over installatietechniek? Klik hier voor het webinar-archief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.