fbpx
Nieuws

Vakblad deze week op de mat

Komende week verschijnt weer een nieuwe Installatie en Sanitair. Wat kunt u op de deurmat verwachten? Een aantal bijzondere duurzame projecten. Een artikel over de verduurzaming van 5 sportaccommodaties in Brabant, waar de gasrekening behoorlijk naar beneden gedrukt is met behulp van zonnewarmte (vacuüm-collectoren en boilers). De uitvoerend installateur vertelt over het project dat hij zelf ontworpen, geëngineerd en uitgevoerd heeft. Verder een drijvende woning die gebruik maakt van een wisselaar in het oppervlaktewater.

Ventilatie

Natuurlijke ventilatie in de vorm van zomernachtventilatie wordt steeds vaker toegepast. De ‘mediterraanse’ zomernachtventilatie door middel van ventilatieluiken duiken vooral in de passiefhuis-bouw steeds vaker op. De plussen en minnen, en een impressie van de mogelijkheden.

Veiligheid

De rookgasafvoer, het blijft een veelbesproken onderwerp. Concentrisch mag dan wel de norm worden, gebeurt dat ook in praktijk? Een voorbeeldproject in Amsterdam, waar bij een renovatie niet de techniek of de prijs, maar de veiligheid leidend was.

Innovatie

De douche die water hergebruikt, de Upfall Shower, wacht op haar doorbraak. Hoe werkt dit systeem nu? De techniek achter het ‘upcyclen’ van water, zodat je met 1,25 liter/minuut kunt douchen. We werpen een blik in de 2 showrooms van Aart van de Pol in Twente. Hoe positioneer je badkamers in 2 verschillende segmenten, zo dicht bij elkaar. Verder een serie ondernemerstips die bewijzen dat het helemaal niet zo gek is om mkb’er te blijven.

1 reactie op “Vakblad deze week op de mat

  1. […] het oktobernummer van Installatie en Sanitair een artikel over waterbesparing bij het douchen. We bezochten de fabriek van de Upfall Shower, een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.