fbpx
Nieuws

Prefab nieuw zusje vakbeurs Energie

Naast de vakbeurs Energie wordt van 8 tot 10 oktober extra aandacht gegeven aan modulair en industrieel bouwen. De nieuwe beurs Prefab wordt gehouden in een hal naast de inmiddels bekende vakbeurs voor onder meer installatieprofessionals. Lokatie: de Brabanthallen in Den Bosch

Prefab richt zich op professionals die zich bezig houden met industrieel en modulair bouwen en installateren. Het onder fabriekscondities voormonteren of assembleren van installatietechniek is een belangrijke trend. Onder invloed van BIM en 3D-ontwerp worden bijvoorbeeld leidingsystemen steeds vaker eerst digitaal uitgemeten en op maat uitgeleverd. Hiermee wordt het aantal handelingen op de bouwplaats en de foutmarge teruggebracht. In nieuwbouw en duurzame renovatie zien we verder de opkomst van de installatieskid: hierin is alle techniek die nodig is om een gebouw te verduurzamen ondergebracht in een geprefabriceerde unit.

Naast een hogere kwaliteit en prestatiegarantie, speelt ook het gebrek aan menskracht in de uitvoering de installatiebranche parten. Hierdoor zijn installateurs ook steeds vaker gedwongen om te kiezen voor prefab oplossingen.

Naast exposanten op het gebied van prefab biedt de beurs ook kennissessies op het gebied van industrialisering en modulair bouwen. Het programma biedt presentaties over automatisering, digitalisering, circulariteit en maatwerk oplossingen.

Het nieuwe vakevent wordt gehouden naast de al bestaande beurzen Energie, Industrial Heat & Power en Ecomobiel. Vakbeurs Energie is inmiddels een gevestigde naam in installatieland, waar het zich vooral richt op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Industrial Heat & Power richt zich vooral op de energie en installatietechniek voor de industrie. Ecomobiel op moderne en duurzame vormen van mobiliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.