fbpx
Nieuws
Prestatiecontract duurzame zorgcentra

Zorgverlener Amstelring wil zijn 9 woonzorgcentra radicaal duurzaam renoveren.

 

Een consortium van energiebedrijf Eneco,Dura Vermeer en installateur Roodenburg werkt voor deze centra de komende twee jaar op maat gemaakte prestatiecontracten uit met als doel ‘Nul op de Meter’. Het consortium combineert daarin energie, onderhoud en duurzame renovatie.

De spelregels daarbij zijn: zonder investering, met lagere kosten en in goede samenwerking, zodat Amstelring meer tijd en geld kan besteden aan de zorg. Doel is om bewoners en medewerkers nu en in de toekomst te verzekeren van een comfortabele en energiezuinige woon-, zorg- en werkomgeving.

 

Lagere huisvestigingslasten

De gekozen oplossing bestaat uit een maatwerktraject per locatie, waarbij renovatie- en energieoplossingen hand in hand gaan. Hierbij maakt het consortium gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van architectuur bij zorgorganisaties, energie, bouwkunde en installatietechniek. Ook zoekt het consortium voor de gehuurde panden een intensieve samenwerking met de woningcorporaties. De aanpak is verwerkt in een zogenaamde ESCo, een Energie Service Company. De ESCo garandeert met verschillende maatregelen een bepaalde energiebesparing aan de gebouweigenaar en -gebruiker. De besparingsdoelstellingen – en eventuele aanvullende doelstellingen – worden vastgelegd in een prestatiecontract. De consortiumpartners werken onder meer al met elkaar samen voor de Kunsthal. Ook dit project is gebaseerd op een ESCo-constructie waarbij energiebesparing het uitgangspunt is. Van hieruit worden de bouwkosten gefinancierd.

 

Gedragcampagne

De mate waarin wordt bespaard, hangt ook af van hoe bewoners en medewerkers omgaan met energie. Het consortium ontwikkelt daarom passende gedragscampagnes, zodat besparing op kosten en energie optimaal kan worden gerealiseerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.