fbpx
Nieuws

Problemen met Nest OpenTherm

Meerdere kopers van de nieuwe Nest-thermostaat ervaren problemen met het moduleren. Dat meldt de online community Tweakers naar aanleiding van reacties op hun site. Het moduleren blijkt bij verschillende ketels helemaal niet of gebrekkig te verlopen. Gebruikers ondervinden onder andere problemen in combinatie met modellen van Remeha, Bosch, Vaillant en Intergas.

Aan/uit-thermostaat

De nieuwe Nest zou dankzij het OpenTherm-protocol, dat tweewegcommunicatie tussen cv-ketels en de thermostaat mogelijk maakt, een modulerend cv-toestel moeten kunnen aansturen. Volgens reacties op Tweakers is dat echter niet het geval. “De Nest gedraagt zich bij het op temperatuur houden van de woning als een aan/uit-thermostaat. Hij stuurt de ketel ongeveer een keer per uur á anderhalf uur de opdracht om knetterhard te stoken tot de maximale temperatuur die in de Nest zelf ingesteld staat”, aldus een van de communityleden. Nest heeft aan Tweakers laten weten op de hoogte te zijn van de meldingen en de problemen te onderzoeken. De support van het bedrijf is al met enkele gebruikers in overleg over de oorzaak.

Bron: Tweakers

4 reacties op “Problemen met Nest OpenTherm

  1. Pieter van Duren schreef:

    Mijn ketel blijft ook alleen maar verwarmen! Het is al 25 graden in huis. Heb stekker uit ketel verwijderd, maar nu geen warm water meer. Help?!

  2. André schreef:

    Oud nieuws, De V3 versie van november 2015 heeft ondertussen heel wat updates gehad en de problemen met opentherm zijn opgelost.

  3. Krystian schreef:

    Hoe moet ik opentherm instellen op dit mooi apparaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.