fbpx
Nieuws

Problemen door regenval voorkomen

Herfstinspectie dakgoot en regenpijp

Van 18 t/m 25 oktober 2017 is de nationale Week van Ons Water. Het thema dit najaar is ‘extreem weer en wateroverlast’. De zomer van 2017 was de warmste en natste zomer sinds tijden. Op sommige dagen viel er meer regen dan in een gemiddelde maand.

Die regen wordt pas een probleem wanneer het water niet op tijd kan worden afgevoerd. Huizen, tuinen en straten lopen onder met als gevolg overlast en waterschade. Wat kan de installateur doen om deze problemen het hoofd te bieden? En wat kunnen mensen zelf doen? Deze vragen staan centraal tijdens de Week van Ons Water.

Activiteiten

Een week lang zijn er veel leerzame en verrassende activiteiten door heel Nederland, variërend van een festival of expositie tot een spannende waterexcursie. Via een postcodecheck kan iedereen zien wat er allemaal bij hen in de buurt gebeurt.

Zo kan de Oosterscheldekering worden bezocht, evenals het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld: het Woudagemaal. Tijdens het evenement ‘Heel Zuid-Holland Zakt’ komt duizend jaar watergeschiedenis tot leven: een ooggetuige van de Watersnoodramp, de machinist van een oude stoommachine en een dijkgraaf vertellen over wat er allemaal nodig is om ver onder zeeniveau toch fijn te kunnen wonen.

Ook wordt er een waterwandeling door Rotterdam georganiseerd, waar de gemeente, het waterschap en de bewoners samen slimme oplossingen hebben bedacht om de stad regenbestendig te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.