fbpx
Nieuws

Vakbeurs Energie trekt veel bezoekers

Vakbeurs Energie bracht dit jaar 11496 bezoekers naar Den Bosch. Op 10, 11 en 12 oktober stonden de Brabanthallen in het teken van de laatste ontwikkelingen rondom energie. Ook volgend jaar, dan van 9 tot en met 11 oktober, is het het toneel voor duurzame innovatie in mobiliteit, energieopwekking en energiebesparing.

De beurs werd traditioneel afgetrapt met het Energiedebat. Teun Bokhoven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, stelde dat de grootste uitdaging bij de uitvoering ligt: “Ik ben heel positief over de klimaatdoelen die het nieuwe regeerakkoord stelt, zoals de 49 procent CO2-reductie in 2030. Technisch kunnen we dit, maar de grootste bottleneck is het vinden van mensen die huizen kunnen voorzien van duurzame installaties.”

Energy Talent Award

Luuk Wiehink won de Energy Talent Award 2017. Het is een prijs voor jonge talenten in groene energie-initiatieven. Door zijn Groene Wijkstroom-project kunnen mensen groene stroom direct gebruiken die de buren hebben opgewekt.

Opslag en laden

Op de donderdag wes er enorme belangstelling voor de Energy Storage Day. Zowel bezoekers van Vakbeurs Energie als Ecomobiel konden hier terecht voor de laatste ontwikkelingen op dat vlak. Binnen de energietransitie kunnen elektrische auto’s, in combinatie met slimme laadoplossingen, een belangrijke rol gaan spelen in de opslag van duurzame energie en het balanceren van het elektriciteitsnet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.