fbpx
Nieuws

Pv-panelen Thialf uit voor verzekering

Alle zonnepanelen op het dak van schaatsstadion Thialf in Heerenveen staan sinds dit weekend uit. Als de pv-panelen in werking bleven na 31 mei, kon het pand niet meer verzekerd worden tegen brand. Dat meldt de NOS.

De verzekeraars zouden de huidige brandverzekering hebben opgezegd vanwege “de combinatie van zeer slechte schadestatistieken van panden met zonnepanelen en de bij Thialf gebruikte materialen van de dakisolatie”.

Maatregelen

De kans bestaat dat voor 1 oktober alle panelen verwijderd moeten worden. Om dat te voorkomen, is de directie van Thialf nu in gesprek met de verzekeraars. Het wil weten welke maatregelen genomen moeten worden om de panelen toch op het stadion te laten liggen.

Het buiten werking stellen van de zonnepanelen kost naar schatting tussen 200.000 en 300.000 euro per jaar. Zo wordt de premie voor de nieuwe verzekering verhoogd en moet er nieuwe energie worden ingekocht. Ook de subsidie voor de zonnepanelen is op losse schroeven komen te staan. Het stadion zat al in financieel zwaar weer. Op de begroting kwamen ze al zeven ton te kort, zo’n 20 procent van het totaal.

1 reactie op “Pv-panelen Thialf uit voor verzekering

 1. Peter schreef:

  Laten we dan eerst eens zorgen dat dit probleem wordt opgelost met de hele groep die pv panelen plaatsen
  Als het niet op het dak kan is er ook nog een gevel waar ze aan kunnen en ook het plein er voor kan overlapt worden met panelen
  Laat de argitect ff broeden op een oplossing en laten we dan met de groep de schouders er onder zetten en het oplossen om er voor de zorgen dat onze goede naam hoog blijft staan.
  En dat wij wel goede installaties opleveren
  En dat de verzekering dan niet toren hoog wordt.
  En geen string Omvormers meer op dak met grote vermogens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.