fbpx
Nieuws

Zonnepanelenverhuurder Zelfstroom neemt pv-installateur Atama (63 fte) uit het Gelderse Elst over over. Met de overname groeit Zelfstroom tot een bedrijf van 225 werknemers. Over een overnamesom doen de bedrijven geen uitspraken.

Zelfstroom en Atama werkten al jarenlang samen, maar deze overname zorgt voor synergie en versnelde uitwisseling van expertise en kennis, aldus Zelfstroom in een reactie. Het bedrijf maakt de nieuwe installatiecapaciteit niet bekend.

“Ik ben erg trots op deze overname, omdat we hierdoor nog beter kunnen voldoen aan de enorme vraag naar zonnepanelen”, zegt Pieter Bakhuis, CEO van Zelfstroom uit Den Bosch. Allard Dijkstra, voormalig eigenaar van Atama: “Met Zelfstroom hebben we een partij gevonden waarmee we onze ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland kunnen realiseren.”

Zelfstroom is marktleider op het gebied van verhuur van zonnepanelen in Nederland. Het duurzame energiebedrijf gelooft dat iedereen zonder investeringen moet kunnen overstappen op zonne-energie en voorziet hierom particuliere en bedrijfsdaken van zonnepanelen. De Bossche organisatie is honderd procent dochter van de AutoBinck Groep.

Overnamehausse

Er is een duidelijk trend waarneembaar in het aantal overnames in installatieland. In 2021 hebben in de installatiesector 150 fusies en overnames plaatsgevonden. Niet eerder waren dat er zo veel, blijkt uit cijfers van het CBS. En ook het jaar 2022 lijkt de boeken in te gaan als een vruchtbaar overnamejaar. In de eerste drie maanden van het jaar gingen namelijk 60 bedrijven over in andere handen en niet eerder waren dat er in het eerste kwartaal zo veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.