fbpx
Nieuws

Radiatorfabrikant stort zich op warmtepomp

Radson gaat zich ook storten op de warmtepomp. Het bedrijf, dat naast (lage temperatuur-) radiatoren ook vloerverwarming en regelingen levert, gaat in Nederland de verkoop, engineering en inbedrijfstelling van lucht/water-warmtepompen verzorgen. De noviteit wordt geïntroduceerd op de huisshow van groothandel Technische Unie, die momenteel door Nederland vaart. Het Belgische Radson, dat zijn oorsprong kent als radiatorfabrikant, wordt hierdoor een systeemaanbieder.

Monobloc plus buffervaten

De Zento-warmtepompen (6-10-13-16 kW in monobloc-uitvoering) zijn van Japans fabricaat, en zijn door de Italiaanse importeur Emmeti al 20.000 keer geïnstalleerd. Rettig Group, het Finse moederbedrijf van Radson, nam in 2016 Emmeti over. De warmtepompen worden in Japan geproduceerd, en door het Italiaanse zusterbedrijf voorzien van sturing en beheersystemen. In de Zento-serie zijn ook buffervaten voor tapwater ( 200, 300, 500, 1000 liter) en systeemwater (60, 120l, 200 liter)  opgenomen, en twee-in-één hybride vaten (300 en 500 liter) met gescheiden tapwater en systeemwateropslag, die ook gecombineerd kunnen worden met zonnepanelen.

Dienstenpakket

Installateurs kunnen door Radson volledig worden ontzorgd. De Belgische fabrikant gaat voor de Nederlandse markt een dienstenpakket optuigen van warmteverliesberekeningen, dimensionering, ontwerp tot aan inbedrijfstelling. Dit doet het bedrijf al op het gebied van vloerverwarming. Het warmtepompprogramma plus het dienstenpakket wordt in Nederland enkel via de Technische Unie aangeboden. Hier een video over de dienstverlening.

Trend: iedereen zijn eigen warmtepomp

Naast de traditionele, veelal Aziatische, aanbieders en hun importeurs, storten veel verwarmingsbedrijven zich op de warmtepomp. De techniek wordt, onder invloed van de ISDE-subsidie en de trend naar aardgasloze (nieuw)bouw, volop geadviseerd en geïnstalleerd. Ook de meeste Nederlandse cv-ketelfabrikanten hebben inmiddels of zullen warmtepompen in hun programma opnemen. In 2016 werden in totaal 74000 warmtepompen, zowel bodemgebonden als lucht-water, in bedrijf genomen in Nederland. Hier tegenover stonden nog dik 400.000 cv-ketels. De verwachting is dat het aantal warmtepompen door de subsidiëring in 2017 fors toeneemt.

De boot van groothandel Technische Unie vaart nog tot 20 november door Nederland. Hier een overzicht van de plaatsen die de varende huisbeurs, een combinatie van de traditionele E- en W-boot, aandoet.

1 reactie op “Radiatorfabrikant stort zich op warmtepomp

  1. O.Giliam schreef:

    Geen TU, geen radson warmte pompen>?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.