fbpx
Nieuws

Regelklep voor collectieve luchtafvoer

Duco komt met een nieuwe, slimme regelklep voor collectieve luchtafvoeren. In combinatie met een (drukgestuurde) dakventilator zorgt de Intelli Air Valve voor een centrale of zonale luchtafvoer binnen het gehele gebouw.

Groeiende vraag

“De ontwikkeling van de Intelli Air Valve gebeurde naar aanleiding van de vele collectieve wooneenheden en utiliteitsgebouwen, voorzien van een centrale dakventilator, die we vandaag de dag in het straatbeeld zien verschijnen”, zegt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Bij renovatie lenen deze gebouwen zich echter niet altijd even gemakkelijk om een aparte afvoerventilator per zone of woning te voorzien. Doordat een gezond en comfortabel binnenklimaat in élk gebouw bij Duco op de eerste plaats staat, wilden we dan ook graag tegemoetkomen aan de prangende vraag om ook in dergelijke situaties slimme vraagsturing mogelijk te maken.”

Onderhoud

De regelklep is beschikbaar in vier uitvoeringen: CO2, Vocht, Toilet of Sensorless. Het volledige ventilatiesysteem, waar de regelklep deel van uitmaakt, kan naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden. Door een gepatenteerd regelkleppensysteem, waarbij de regelklep eenvoudig uit de behuizing kan worden verwijderd, is de klep gemakkelijk te onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.