fbpx
Nieuws

Regenwatersysteem compacter

JustNimbus, een leverancier van regenwatersystemen, heeft zijn systeem vernieuwd. Verschillende componenten die voorheen los werden geleverd, zijn nu in één compacte unit verwerkt.

De pomp, het bijvulpunt en de sensoren voor inhoudmeting zitten bij de JustNimbus3000 allemaal in één unit, waardoor het systeem kleiner is en eenvoudiger en sneller te installeren. Met een regenwateropvangsysteem kan een huishouden flink besparen op het gebruik van drinkwater voor onder meer tuinbesproeiing en het doorspoelen van toiletten.

Zak in kruipruimte

JustNimbus is een compleet regenwateropvangsysteem, inclusief een waterbuffer van 3000 liter (zo groot als 20 regentonnen) voor in de kruipruimte. De zak en de compacte besturingsunit zijn 50 centimeter hoog, waardoor ze samen in vrijwel elke kruipruimte of kelder passen. Volgens de leverancier is het systeem door handige particulieren zelf aan te sluiten, maar er is ook een netwerk van installateurs dat ervoor kan worden ingeschakeld.

Het regenwateropvangsysteem van JustNimbus draait op 24 volt laagspanning, geschikt voor vochtige ruimtes. Het is ook uitgerust met internetconnectiviteit. Gebruikers kunnen dankzij deze technologie altijd en overal hun regenwaterdata monitoren, zoals de hoeveelheid regenwater in de zak, de besparing op drinkwatergebruik en de hoeveelheid water die uit de zak wordt gepompt. De connectiviteit maakt ook een koppeling aan de plaatselijke weersvoorspellingen mogelijk. Het systeem is bovendien op afstand te onderhouden en te updaten.

Werking

Bij het systeem van JustNimbus wordt regenwater opgevangen van het dak en via de regenpijp naar het systeem geleid. Een filter op de pijp zorgt ervoor dat vuil tot 280 micron uit het water wordt verwijderd. De waterzak en de compacte unit bevinden zich in de kruipruimte onder het huis. Wanneer er vraag is naar water vanaf bijvoorbeeld de buitenkraan of wc, wordt het water naar de gewenste locatie gedistribueerd.

De pomp zorgt ervoor dat de waterleidingen altijd onder druk staan. Als de watervoorraad in de zak bijna op is, opent de elektronische regelaar een speciale klep die ervoor zorgt dat er een minimale hoeveelheid drinkwater in het systeem kan stromen. 

Bouwmarkt en tuincentrum

Directeur Iwan Fransen wil JustNimbus3000 via bouwmarkten en tuincentra distribueren. De eerste contacten met retailers zijn al gelegd. Tot het zover is, kan het systeem direct bij JustNimbus worden besteld voor 2499. Tientallen gemeenten hebben een subsidieregeling ingesteld, die de kosten kunnen drukken en ook veel waterschappen bieden een financiële tegemoetkoming. Er is nog geen landelijk subsidieregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.