fbpx
Nieuws

Remeha breidt warmtepompserie uit

Tijdens de VSK presenteerde Remeha een uitbreiding van haar E-HP warmtepompserie. Dit geldt zowel voor de E-HP AW, de hoogwaardige lucht/water-warmtepomp, als ook voor de grondgebonden E-HP BW/WW. De beide warmtepomptypes zijn geschikt voor de utiliteit, nieuwbouw en bestaande bouw.

De lucht/water-warmtepomp Remeha E-HP 31i past traploos zijn vermogen aan op de verwarmingsvraag. Hierdoor is hij het hele jaar door efficiënt en fluisterstil. Doordat de E-HP 31i een inverter heeft, kan de installateur het verwarmingssysteem met kleinere buffers uitrusten, wat de kosten van de totale installatie drukt.

Hoge watertemperaturen

De 168kW E-HP AW krijgt een Ace-versie. Door deze update functioneert het toestel bij dit vermogen nu ook tot een buitentemperatuur van -20 °C en levert deze warmtepomp bijna het hele jaar door 65 °C water.

Voor toepassingen waarbij nog hogere watertemperaturen nodig zijn, introduceert Remeha de E-HP AW 86 HT Plus en de E-HP AW 172 HT Plus. Met watertemperaturen tot 75 °C kunnen deze toestellen ook hoge temperatuur verwarmingssystemen beter bedienen. Deze nieuwe warmtepompen zijn geoptimaliseerd voor hybride toepassingen. De E-HP 86HT plus heeft een vermogen van 86kW en de E-HP AW 172 HT Plus biedt 172kW. Alle warmtepompen zijn ook in cascade-opstelling te plaatsen.

Nieuwe grondgebonden toestellen

Remeha breidt dit jaar ook het aanbod grondgebonden warmtepompen voor de utiliteit uit. De range E-HP WW/BW begint straks bij 11kW en loopt op tot 300kW. Daarmee levert de Apeldoornse fabrikant voor elke vermogensvraag een passende warmtepomp of een combinatie van toestellen in cascade. Tot 30kW zijn de grondgebonden warmtepompen invertergestuurd, waardoor ze het hele jaar rond efficiënt en stil zijn. De warmtepompen met de grotere vermogens schakelen van 0-50-100 procent, zodat zij in dat bereik altijd een zo efficiënt mogelijke verwarmingsprestatie leveren.

Alle E-HP WW/BW warmtepompen kunnen optioneel passief en actief koelen. Deze grondgebonden toestellen zijn daarmee erg geschikt voor moderne nieuwbouw. Maar ze kunnen zeer zeker ook worden gebruikt voor de vervanging van bestaande grondgebonden warmtepompen, of in renovatieprojecten waar men een grondgebonden warmtepomp wil toepassen.

7 reacties op “Remeha breidt warmtepompserie uit

 1. A. Olthof schreef:

  Fantastisch, of fantasie ?

 2. Michel Dingemans schreef:

  Levering 2023 of 2024?

 3. Michel Dingemans schreef:

  Levering in 2023 of 2024?

 4. Pijpker schreef:

  Lijkt me wel wat!!!

 5. Lanser schreef:

  Prijs en levertijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.