fbpx
Nieuws

Steigerlift voor pv-panelen

Een handige hulp voor wie op een veilige manier zonnepanelen op hoogte wil brengen. Steigerspecialist Altrex toonde op de VSK haar Shuttle Liftsysteem dat te voorzien is van een solarframe. Video onderaan dit bericht.

Zonnepanelen op het dak krijgen is vaak een klus die niet goed uitgevoerd wordt. Zo worden de basisprincipes van veilig werken nog wel eens geschonden. Daarnaast is er een grote kans op schade aan de panelen.

Altrex heeft daar een oplossing voor: een liftsysteem voor op de steiger. Met een lier en een accuboormachine kun je materialen – en dus gewichten – van 30 kilogram omhoog hijsen. Het hele systeem bestaat uit geleidingsprofielen, lieren en het hijssysteem.

Hulpstukken

Aan het hijssysteem bevestig je een hulpstuk speciaal voor zonnepanelen, waarin je het zonnepaneel vast kunt zetten in een slede met borging. Met een accuboormachine haal je vervolgens binnen enkele luttele seconden de panelen naar de gewenste hoogte, tot maximaal 14 meter.

Binnenhalen

Bovenaan de lift is de lastdrager 90 graden te draaien, zodat het paneel veilig op het werkplatform te tillen is. Volgens Altrex is het systeem, een uitbreiding op een standaard steiger, in drie minuten op te bouwen. Aan de lift kan ook een laadbakje worden gemonteerd, zodat snel materialen op hoogte gebracht kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.