fbpx
Nieuws

Compacte cascade voor grootvermogen

Nefit Bosch heeft met een nieuwe HR-ketellijn voor groot vermogen: de Condens 700 WP. Deze nieuwe cascadeset is de opvolger van het TopLine cascade platform. De serie kan in cascade tot 600 kW vermogen geven op een vierkante meter. Nefit Bosch benoemt de korte installatietijd als belangrijk aspect voor de installateur.

De compacte cascadeserie werd gepresenteerd op de VSK. Video onderaan dit artikel.

De serie heeft met range van 50, 75, 100, 125 en 150 kW een breed toepassingsgebied, van appartementengebouw tot zorgcomplex of bedrijf. Voor de grotere vermogensvraag kunnen tot zes toestellen in cascade worden aangesloten tot 900 kW vermogen. Een cascade-opstelling is niet hoger dan 1,60 meter. Daarmee past hij ook in lage stookruimtes. Zelfs met rookgasafvoersysteem blijft de opstelling onder de 2 meter.

Samen met installateurs ontwikkeld

Nefit Bosch ontwikkelde de Condens 7000 WP en de cascadesets samen met installateurs. Dat leverde een tal van praktische optimalisaties op. De plug & play cascadesets bevatten alle benodigde basiscomponenten, inclusief voorgemonteerd en geïsoleerd leidingwerk. Het toestel kan dankzij zijn compacte formaat, een gewicht van slechts 74 kg en slimme handgrepen door twee personen worden getild. De bedieningseenheid zit op ooghoogte en ook de aansluitpunten zitten boven in het toestel.

Montage in 21 minuten

Dankzij het nieuwe frame kan een cascade vanaf de grond worden opgebouwd met een minimum aan gereedschap. Met het een nieuwe “Slide & Guide”-systeem schuiven de toestellen gemakkelijk en gecontroleerd in de frames. Binnen 21 minuten is een cascade van twee Condens 7000 WP-toestellen gemonteerd. “Het samenbouwen van de cascade bespaart 60% tijd ten opzichte van het vorige platform”, zegt Martijn Bosboom, salesmanager utiliteit en industrie van Nefit Bosch. 

Gemak bij service en onderhoud

Ook bij service en onderhoud biedt het ontwerp de installateur gemak en tijdwinst. Zo kan het toestel dankzij de Twist Lock-sluitingen eenvoudig worden geopend en zijn alle elektronische componenten snel toegankelijk vanaf de bovenkant. De bediening is ergonomisch verantwoord op ooghoogte. De systeemregelaar geeft op zijn full-colour touchscreen display alle relevante parameters voor snelle inbedrijfstelling en foutopsporing.

Online configurator

Met behulp van de online Cascade Selector kunnen installateurs eenvoudig een cascadesysteem op maat samenstellen met Condens 7000 WP-toestellen. De nieuwe configurator genereert ook een offerte en een materiaallijst, voorzien van de artikelnummers van de door de gebruiker geselecteerde groothandel

Klaar voor bijmenging waterstof

De Condens 7000 WP kenmerkt zich verder door een hoge efficiëntiegraad en lage NOx- en CO-emissies. De toestellen hebben verder een verbeterd ontstekingsprincipe, een verstelbare Venturi en zijn klaar voor het bijmengen van 20% waterstof. Geheel in lijn met de doelen van de installatiesector voor 2025 kent de Condens 7000 WP en de cascadesets een uitgekiende verpakking die is gemaakt van 100 procent recyclebaar karton en zonder milieubelastend polystyreen. Dat scheelt voor de installateur ook opruimwerk.

Meer VSK nieuws in ons dossier. Hierin ook de dagelijkse nieuwsberichten vanaf de beursvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.