fbpx
Nieuws

Rensa breidt fors uit

Technische groothandel Rensa gaat flink uitbreiden. De Rensa Family, de verzamelnaam voor de bedrijvengroep rondom de gelijknamige groothandel gaat naast haar vestiging in Doetinchem 16.000 vierkante meter nieuw bouwen.

De bouw is een uitbreiding van de vestiging aan de Bedrijvenweg in Doetinchem, waar voorheen Dales Sanitair gevestigd was. De bouw is inmiddels gestart en moet eind van dit jaar voltooid zijn. Ook de bestaande kantoren zijn het afgelopen jaar opgeknapt.

Warmtepompen

Vanuit de nieuwe hal worden onder meer de warmtepompen van de groothandel gedistribueerd. “De energietransitie vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook van onze distributiecentra en ons logistieke apparaat”, zegt algemeen directeur Henk-Jan Wegman. “Zo kun je tot wel acht cv-ketels kwijt op één pallet, maar heb je voor een enkele warmtepomp al één of soms zelfs twee pallets nodig. Dat vraagt om een andere logistieke afhandeling en gebruik van de ruimte.”

Het pand van de Rensa Family heeft een EPC van 0,0. Zo zal er geen gasaansluiting meer zijn en zorgen onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting ervoor dat het pand energiezuinig is.

Frietvet en biobrandstof

Henk-Jan Wegman: “We voelen de plicht om de CO2-uitstoot van onze logistiek naar beneden te brengen en werken daar al jaren aan.” Zo zijn de oude vrachtwagens vervangen, worden de magazijnen verwarmd met biogas en rijdt een deel van het wagenpark op biobrandstof, gemaakt van onder meer gebruikt frituurvet.

De Rensa Family is een internationale groep van familiebedrijven die als toeleverancier in de installatiesector opereert. De Rensa Family bestaat onder meer uit de volgende gespecialiseerde groothandels: DEWEtech (Duitsland), Gafco, GévierDales, Inexeon, Libra Energy, Renova Verholt (Duitsland), Rensa, Rensa Family Company, Uniprest (Roemenië) en Verholt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.